„Când am văzut 10 lei pe o gogoaşă, opaaa!”/Șocul unor turiști când au văzut câți bani au ajuns să cheltuiască în vacanța din Mamaia

„Când am văzut 10 lei pe o gogoaşă, opaaa!”/Șocul unor turiști când au văzut câți bani au ajuns să cheltuiască în vacanța din Mamaia

Luna iulie a adus și noi scumpiri pe litoralul românesc.

Turiştii care au ajuns pe plajele din Mamaia au simțit din plin scumpirile.

"Noi suntem patru persoane şi dăm undeva la masă 300 de lei şi la împinge tava, la restaurant, mult mai mult. Am dat 4.000 pe două camere, cu mic dejun inclus", a spus un turist, potrivit observatornews.ro.

"Din scurt, cred că chiar înainte cu două-trei săptămâni ne-am hotărât, patru nopți 1.600 lei. Am luat la copii nişte gogoşi şi, când am văzut 10 lei pe o gogoaşă, opaaa", se miră alt turist.

O vacanța pe litoral s-a scumpit de luni, 1 iulie, odată cu intrarea în sezonul festival, luna iunie fiind considerată pre-sezon. Prețurile la cazare, cu mic dejun inclus, au crescut în toate stațiunile de pe litoral, iar turiștii se pot aștepta în curând și la prețuri mai mari pe plajă în unele zone.

Cu un grad de ocupare de peste 90%, hotelierii de pe litoral au crescut prețurile de la 1 iulie, ca în fiecare an.

Prețurile au crescut cu aproximativ 15% față de ultima săptămână a lunii iunie, arată o analiză realizată de Adevărul, folosind date de pe un site specializat în rezervări online.

Cea mai bună destinație pentru românii care vor cazare de 4 stele la un preț mai mic este Venus. Astfel, în această stațiune, doi adulți vor plăti 2.160 de lei pentru un sejur de 6 nopți. În Mamaia Nord (Năvodari), prețul unui astfel de sejur pornește de la 2.364 de lei, iar în Eforie Sud, de la 2.430 lei.

Cei care vor 6 nopți de cazare pentru doi adulți la 4 stele în Vama Veche trebuie să scoată din buzunar cel puțin 2.506 lei. În Mamaia i-ar costa cel puțin 2.617 lei, iar în Neptun, prețurile pornesc de la 2.824 lei.

Prețuri mai mari și pe plajă

Costul unui șezlong pe o zi ar putea crește odată cu cazarea în cea mai mare parte a litoralului.

Un manager de plajă din Mamaia a declarat că tarifele vor crește în această stațiune doar după 15-20 iulie, în perioadele cele mai căutate ale sezonului estival.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii