Cancelarul Germaniei, vizită în Austria. Ce au discutat Scholz și Nehammer despre extinderea Schengen
Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat în urma unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Scholz, că pentru prima dată în cadrul Uniunii Europene, „provocările incredibil de mari” ale Bulgariei în ceea ce privește migrația „din cauza frontierei sale externe lungi cu Turcia” devin mai vizibile. În contextul în care Austria a blocat aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, cancelarul german a reiterat susținerea accederii celor două state la spațiul de liberă circulație european.
Cancelarul Karl Nehammer FOTO EPA EFE
Potrivit publicației austriece, Volksblatt.at , în ceea ce privește blocarea de către Austria a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, Nehammer a apreciat faptul că acum, pentru prima dată în cadrul Uniunii Europene, „provocările incredibil de mari” ale Bulgariei în ceea ce privește migrația „din cauza frontierei sale externe lungi cu Turcia” devin mai vizibile.
În contextul în care Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, la votul din decembrie anul trecut, Nehammer nu a făcut aluzie la nicio mișcare din partea Austriei în ceea ce privește blocajul. La rândul său, Scholz a reiterat poziția Germaniei, potrivit căreia Berlinul susține aderarea celor două țări la Schengen, potrivit sursei citate
În cadrul întâlnirii, cancelarul german a reiterat susținerea accederii celor două state la spațiul de liberă circulație european.
Un nou mecanism de solidaritate în materie de azil, respins de Ungaria și Polonia
Potrivit sursei citate, cancelarul german și-a exprimat încrederea că noul mecanism de azil al UE, aflat în curs de negociere, precum și acordurile cu țările de origine și de tranzit vor aduce o îmbunătățire a cifrelor privind migrația în Europa.
Cei doi oficial au discutat și despre dificultatea faptului că solicitanții de azil care sosesc în Austria și Germania, în special prin Ungaria, nu sunt în mare parte înregistrați la frontiera externă a UE, contrar reglementărilor actuale.
Nehammer a relatat discuțiiile cu Ungaria, care, împreună cu Polonia, respinge mecanismul de solidaritate în materie de azil, susținând că Ungaria trebuie să devină un „partener de securitate” în problema migrației.
Sursa: adevarul.ro