Acestea includeau o notă de informare a Ministerului de Externe german cu informaţii despre viitorul Summit G7, inclusiv detalii despre fiecare dintre partenerii liderilor G7.
O notă informativă despre Maria Serenella Cappello, soţia premierului italian Mario Draghi, a descris-o drept o absolventă de literatură engleză care „evită publicul”.
Notele de informare despre prima doamnă a SUA Jill Biden şi soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, Brigitte, includeau informaţii despre ocupaţiile lor (profesoare), iar în dreptul numelui soţiei premierului nipon Fumio Kishida, pe nume Yuko Kishida, scria „secretar la (compania japoneză de automobile) Mazda”.
Pe lângă notiţele G7, documentele mai arată un plan detaliat cu ceea ce urma să poarte Ernst la mai multe evenimente oficiale, cum ar fi la votul la alegerile federale din septembrie (blugi, cămaşă albastră, blazer subţire) şi la cele de partid de după alegeri (costum Hugo Boss negru, cămaşă gri, lanţ cu piatră, pantofi sport negri, geantă Anke Runge neagră).
Printre gunoaie se mai afla un proiect de discurs pe care urma să-l ţină în parlamentul din Brandenburg, un program detaliat al celor cu care urma să se întâlnească şi dovezi că s-a înscris la cursuri pentru a-şi îmbunătăţi limba engleză.
Mai multe documente au fost clasificate „VS Confidential”, cel mai înalt standard pentru documentele guvernamentale. Conform sistemului de clasificare, documentele trebuie să rămână în incinta clădirilor oficiale ale guvernului sau să fie luate doar pentru călătorii oficiale.
Cuplul a fost criticat în presa germană, mai multe instituţii punând la îndoială decizia de a dispune de astfel de documente, având în vedere că ambii au câteva decenii de experienţă în politică şi serviciul public.
Revista Spiegel din Germania a spus că cancelarul şi soţia sa „se pare că au o relaţie relaxată cu documentele confidenţiale”, în timp ce tabloidul Bild s-a referit şi la obiceiurile de reciclare ale cuplului, scriind: „În casa Scholz, nu se ia foarte în serios separarea deşeurilor – şi cu siguranţă nu atunci când vine vorba de păstrarea secretelor.”
Scholz, care a preluat mandatul în decembrie 2021, s-a confruntat cu critici interne şi internaţionale în ultimele luni, pe fondul creşterilor costului vieţii, împreună cu un aparent eşec de a furniza în mod corespunzător arme grele trupelor ucrainene, în ciuda promisiunilor de sprijin.
Guvernul său se află, de asemenea, sub o presiune din ce în ce mai mare înainte de posibilele penurii de gaze în iarna care vine, ca urmare a dependenţei puternice a Germaniei de gazul rusesc pentru energie.