Camere de lux într-un cămin studențesc din Timișoara. Student: „Wow! M-aș muta din nou aici” VIDEO

Camere de lux într-un cămin studențesc din Timișoara. Student: „Wow! M-aș muta din nou aici” VIDEO

Surpriză de proporții pentru studenții Universității din Timișoara, care au fost primiți în camere de cămin de lux. Asta, în timp ce studenții Universității din Craiova nici măcar nu au prins un loc de cazare în campus.

universitatea de vest timisoara

Universitatea de Vest a investit 11 milioane de lei pentru renovarea unui cămin. Sursa: unv.ro

Un cămin studențesc ce aparține Universității de Vest din Timișoara a devenit viral pe TikTok, după ce a fost renovat, iar condițiile de cazare concurează cu cele ale unui hotel de lux. Este vorba despre căminul C16 care, spun studenții, oferea condiții de cazare extrem de proaste. Acum, clădirea este de nerecunoscut.

Trei ani și 11 milioane de lei. Atât a durat și atât a costat renovarea căminului C16, care a lăsat de-a lungul timpului generații de studenți cu amintiri dintre cele mai neplăcute. „Când stăteam în C15 și în C16 și aprindeam becul seara fugeau gândacii sub paturi. La dușuri nu mai zic”, a comentat imaginile un fost student. „Și când mă gândesc că am așteptat 3 luni cu media 9 să prind loc într-un cămin cu gândaci... (2016 UVT)”, a completat altul.

În filmul postat de o studentă pe rețeaua de socializare se poate observa că ușile, pardoseala, mobilierul și frigiderul sunt noi, iar băile și bucătăriile au fost modernizate. Videoclipul a strâns mii de mii de aprecieri, comentarii și distribuiri.

Lux, frate, față de căminele de la stat din alte județe”.

„Ce fain arată. Frigider și alte cele. Când eram eu în cămin nu aveam așa condiții”.

„Șocant. Mă bucur că au făcut ceva frumos după atâția ani de jeg”

Ăsta este C16??? Am locuit acolo acumm 9 ani, etajul 3, era ca-n ferentari...Absolut ȘOCANT!”

„Wow. Când eram în facultate, C16 era cunoscut pentru condițiile ireal de mizere. Mă bucur că a fost renovat și alte generații pot să ducă un trai decent și să aibă o calitate mai bună a vieții de cămin”, sunt doar câteva dintre reacțiile foștilor și actualilor studenți.

Internauții au fost uimiți nu numai de condițiile oferite, ci și de taxele care trebuie achitate - 330 de lei pe lună. „La Brașov este 480 de lei și condițiile mult sub”. „Doamne, ce mobilă...arată demențial..m-aș muta la cămin din nou”, mai comentează tinerii.

Căminele din Craiova, arhipline. Peste 500 de studenți, pe lista de așteptare

Nu așa de norocoși sunt însă studenții din celălalt colț de țară. Este vorba, mai exact, despre studenții Universității din Craiova care, mulți dintre ei, nu vor sta deloc în cămin în acest an. Motivul? Nu toți au reușit să prindă un loc de cazare în căminele campusului. Sunt deja liste cu sute de persoane care așteaptă o „minune”. „Deci, au rămas pe dinafară, fără loc în cămin deocamdată, un număr de cred că 140 de studenți”, a declarat Magdalena Mihai, prorector al Universității din Craiova.

Este motivul pentru care studenții vor trebui să se descurce fiecare cum poate, asta până când se vor mai elibera listele de așteptare. „Mai avem și a doua sesiune de depunere a cererilor de cazare, care s-a încheiat pe 23 septembrie. Mai avem cred că în jur de vreo 500 de cereri pe care le vom onora, parțial evident, după 1 octombrie”, a mai precizat prorectorul Universității din Craiova.

Cum se obține un loc la cămin

Procedura obținerii unui loc la cămin începe prin completarea unei cereri însoțite de două fotografii. Dosarul de cazare mai trebuie sa conțină copii după buletin și, dupa caz, xeroxuri după actele care dovedesc situația socială deosebita. Dosarul ajunge apoi în fața unei comisii de cazare, formate din profesori și reprezentanți ai studenților. Comisia va analiza dosarul și va repartiza locurile, în limita celor disponibile. Criteriile de care se ține cont sunt anul de studiu, continuitatea în cămin, situatiile sociale grave, copiii cadrelor cadrelor didactice etc. Bursierii și cei care au obținut note mari la admitere au, de asemenea, șanse mai mari să primească un loc bun în cămin.

„Criteriul de departajare este cel academic. Unele facultăți adoptă departajarea la nivel de medii, pentru cei din anul I, iar altele folosesc punctele de credit pentru ceilalți studenți din anii mai mari”, a declarat pentru Adevărul Sergiu Covaci, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

Fiecare facultate își alocă 15-20% din locurile primite pentru cazurile sociale și medicale: studenții care provin din familii monoparentale sau orfanii sunt prioritari. Cât despre medii, este vorba despre cele cu care absolvenții claselor A XII-a termină Bacalaureatul, dar și mediile de la examenul de admitere. Multe facultăți organizează examen de admitere precum Drept, matematică și informatică etc”, a mai spus Sergiu, care este în anul I la master în București.

Universitatea din Craiova dispune de 9 cămine în patru campusuri și o cantină. Chiria lunară este între 295 lei și 500 de lei, în funcție de gradul de confort al căminului, iar repartizarea camerelor se face exclusiv online.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata

3 Moment important / Statele Unite schimbă, în sfârșit, abordarea față de Rusia!

4 Fiica Ralucăi Moianu s-a măritat la numai 19 ani cu avocatul vedetelor

5 Caz de „avansare sexuală” în Armata României