Cameră: Miercuri - ședință de plen; modificarea regulamentului și a Legii 304 pe ordinea de zi

Cameră: Miercuri - ședință de plen; modificarea regulamentului și a Legii 304 pe ordinea de zi

Camera Deputaților se va reuni, miercuri, în ședință de plen pentru a dezbate și adopta modificarea regulamentului acestui for legislativ și proiectele de lege privind modificarea Legii organizării judiciare și a Legii CSM.

 Ședința ar urma să înceapă la ora 10,00 cu dezbateri și vot final la propunerea de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților. După acest vot final, deputații vor continua discuțiile pe mai multe proiecte, printre care și cele de modificare a legilor 304/2004 privind organizarea judiciară și 317/2004 referitoare la CSM. La finalul acestor dezbateri este programat un nou vot final.

Propunerea social-democratului Florin Iordache de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, asumată de către deputatul Eugen Nicolicea, a fost respinsă luni de comisia de specialitate.

Amendamentul, asumat inițial de Eugen Nicolicea și deputatul UDMR Marton Arpad, se referea la o propunere depusă săptămâna trecută de social-democratul Florin Iordache, alături de Tudor Ciuhodaru (PSD) și Marian-Gheorghe Cucșa (ALDE), care viza modificarea Regulamentului Camerei Deputaților, în sensul ca toate amendamentele admise aduse unui articol să fie supuse unui singur vot. Propunerea viza astfel că amendamentele respinse de comisie se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie, după cum se preciza în amendament, inițiatorii invocând dorința unei mai bune organizări a ședințelor Biroului permanent și a celor ale Comitetului liderilor din punct de vedere al participării.

Ajunsă la comisie, propunerea a căpătat forma unui amendament mai extins, care modifică articolul 120 alin. (2): "În situația în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie și președintele de ședință supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaților prezenți, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma inițială".

Cât privește legile în domeniul Justiției care ar urma să fie discutate și votate în plenul de miercuri, comisia parlamentară specială a adoptat luni raportul privind modificările la Legea organizării judiciare.

Tot luni au început dezbaterile în comisie și la proiectul de modificare a Legii CSM, discuțiile continuând și marți în vederea adoptării raportului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Pe asta ați citit-o?

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii