''Călugărițele Kung Fu'' au pedalat 4.000 de kilometri pentru a trage un semnal de alarmă privind traficul de persoane

''Călugărițele Kung Fu'' au pedalat 4.000 de kilometri pentru a trage un semnal de alarmă privind traficul de persoane

Îmbrăcate în pantaloni strâmți, jachete roșii și cu căști albe, sute de bicicliste au pedalat pe pante abrupte și în trecătorile montane înguste, între Nepal și India, într-o adevărată versiune himalayană a Turului Franței, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la traficul de persoane, informează vineri Reuters.

Cinci sute de călugărițe din cadrul Ordinului budist Drukpa au încheiat o cursă de biciclete de 4.000 de kilometri, din Kathmandu, Nepal, în Leh, localitate din nordul Indiei, cu scopul de a contribui la conștientizarea în ceea ce privește traficul de persoane din această regiune îndepărtată.

''Când am ajutat în Nepal, după cutremurul de anul trecut, am auzit că fetele din familiile sărace sunt vândute pentru că părinții lor nu își permit să le mai țină'', a declarat o călugăriță în vârstă de 22 de ani, Jigme Konchok Lhamo, pentru Fundația Thomson Reuters.

''Am vrut să facem ceva pentru a schimba această concepție, că fetele înseamnă mai puțin decât băieții și că este în regulă ca acestea să fie vândute'', a completat ea adăugând că scopul cursei de biciclete a fost să arate că ''femeile au voință și putere la fel ca bărbații''.

Călugărițele Drukpa care au participat la maratonul pe două roți sunt din India, Nepal, Bhutan și Tibet.

Cursa de biciclete, din Nepal până în India, nu e ceva nou pentru ele. Aceasta a fost cea de-a patra astfel de călătorie pe care călugărițele au făcut-o pentru a întâlni localnici, autorități guvernamentale și lideri religioși în scopul de a răspândi mesajul privind egalitatea sexelor, coexistența pașnică și respectul pentru mediul înconjurător. În plus, ele au dus mâncare săracilor și au ajutat localnicii să primească ajutor medical.

Supranumite ''Călugărițele Kung Fu'' datorită pregătirii pe care o au în arte marțiale, aceste femei au creat controverse chiar și printre budiști deoarece, în mod tradițional, călugărițele se ocupă, în general, cu gătitul și curățenia și nu au voie să facă exerciții.

În ultimii 12 ani, numărul călugărițelor Drukpa a crescut de la 30 la 500, după cum a declarat Carrie Lee, președinte al ''Live to Love International'', o organizație de binefacere care colaborează cu aceste femei pentru a sprijini comunitățile himalayene marginalizate.

Ordinul călugărițelor Drupka a apărut datorită atitudinii progresiste a actualului deținător al titlului de "Gyalwang Drukpa", în vârstă de 53 de ani, care a fost inspirat de mama sa să promoveze egalitatea sexelor, mai arată Reuters. "Gyalwang Drukpa" a participat și el alături de călugărițe, la maratonul pe biciclete. "Gyalwang Drukpa" este titlul onorific deținut de liderul școlii de budism Vajrayana (Calea de Diamant), una dintre cele trei ramuri principale ale budismului tibetan. Linia de descendență a maeștrilor care au condus această școală budistă a început cu Tsangpa Gyare (1161-1211), primul "Gyalwang Drukpa". În prezent, cel de-al 12-lea "Gyalwang Drukpa" este Jigme Pema Wangchen. El este considerat a fi reîncarnarea primului "Gyalwang Drukpa".

AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…