Calitatea surprinzătoare care te face mai atractiv. Nu este umorul sau inteligența

Calitatea surprinzătoare care te face mai atractiv. Nu este umorul sau inteligența

Un nou studiu sugerează că frumusețea fizică este legată, de fapt, de un atribut cheie. Deși umorul sau inteligența ar putea fi primele două atribute care vă vin în minte, răspunsul corect este cu totul altul.

Atributul cheie care te face mai atractiv Foto: Shutterstock

Atributul cheie care te face mai atractiv Foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv susțin că de fapt totul se rezumă la bunătate, cunoscută și sub numele de prosocialitate.

Prosocialitatea, datorită rolului său esențial în relațiile umane, influențează în mod unic evaluările atractivității fizice”, a spus echipa de cercetători, potrivit Daily Mail .

Studiile anterioare au descoperit o serie de factori care influențează frumusețea ta fizica, cum ar fi simetria facială, flirtul și încredere. Cu toate acestea, până acum, impactul bunătății asupra frumuseții fizice a fost în mare măsură neexplorat.

Într-o societate care prețuiește aspectul, înțelegerea factorilor care influențează evaluarea frumuseții este importantă”, au scris cercetătorii, conduși de dr. Natalia Kononov, în studiul lor.

Cercetătorii au efectuat o serie de experimente care au implicat un total de 4.192 de participanți. Acestora li s-au prezentat fotografii de pașaport cu bărbați sau femei, alături de descrieri ale persoanelor. Descrierile includeau diferite atribute, cum ar fi amabilitatea, umorul și inteligența.

Odată ce participanții la studiu au văzut imaginile și descrierile, li s-a cerut apoi să evalueze cât de atractivi au considerat că sunt oamenii din fotografii. Rezultatele au arătat că, în toate cele 10 experimente, persoanele prosociale au fost considerate ca fiind mai frumoase din punct de vedere fizic. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit că bunătatea a avut un efect mai mare asupra frumuseții decât umorul sau inteligența.

În timp ce alte trăsături de personalitate au meritele lor, acest studiu demonstrează că prosocialitatea influențează semnificativ evaluările frumuseții mai mult decât alte trăsături pozitive, cum ar fi umorul sau inteligența”, a explicat echipa.

În general, cercetătorii speră că descoperirile vor evidenția „rolul unic și central” al bunătății în modelarea aspectului tău fizic.

La nivel individual, angajarea în acte amabile și utile ar putea aduce evaluări mai favorabile ale aspectului cuiva”, au concluzionat ei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

3 Așa începe să arate „măreția” Rusiei...

4 Câți ca ăsta mai sunt în sistemul de învățământ?

5 Surprinzătoarele declarații despre Ucraina ale președintelui Cehiei