Cadou inedit la vârsta de 102 ani: salt cu parașuta. Femeia care a devenit cea mai vârstnică parașutistă din Marea Britanie

Cadou inedit la vârsta de 102 ani: salt cu parașuta. Femeia care a devenit cea mai vârstnică parașutistă din Marea Britanie

Manette Baillie, un veteran militar în vârstă de 102 ani, a sărit cu parașuta, duminică, dintr-un avion deasupra orașului Beccles pentru a-și marca ziua de naștere și a strânge bani pentru trei organizații caritabile.

sursa video: Sky News

Baillie, care a servit în cadrul Women's Royal Naval Service (Wrens) în Egipt în timpul celui de-al doilea război mondial, a declarat înainte de salt pentru BBC:Trebuie să cauți mereu ceva nou. Am fost odată căsătorită cu un parașutist, dar nu am făcut niciodată o săritură cu parașuta”.

Baillie a strâns mai mult de 10.000 de lire sterline din ținta sa de strângere de fonduri de 30.000 de lire sterline pentru East Anglian Air Ambulance, Motor Neurone Disease Association și Benhall and Sternfield Ex-servicemen's and Village Club din localitatea sa, despre care spune că „sunt inima și sufletul comunității noastre minunate și au nevoie de o renovare considerabilă”.

Duminică, 25 august, ea a fost susținută de o mulțime de spectatori, inclusiv membri ai comunității locale, care s-au deplasat la aerodrom pentru a asista la saltul ei memorabil.

Când ușa s-a deschis, m-am gândit că nu mai pot face sau spune nimic. Doar săriți. Ei bine, presupun că am sărit. Îmi amintesc picioarele ieșind și este un fel de neclaritate. Am închis ochii. Părem să călătorim cu o viteză foarte mare”, a povestit senioarea.

Baillie a venit cu ideea de a sări cu parașuta după ce a auzit despre tatăl unei prietene, în vârstă de 85 de ani, care a făcut un salt cu parașuta.

A sărit cu parașuta la vârsta de 102 ani Sursa foto: captura video

A sărit cu parașuta la vârsta de 102 ani Sursa foto: captura video

Potrivit BBC, ea doborât recordul pentru cel mai vârstnic parașutist din Marea Britanie, care fusese stabilit anterior de Verdun Hayes, din Devon, în mai 2017, când a sărit la vârsta de 101 ani și 38 de zile.

Înainte de salt, femeia a primit mesaje de susținere, inclusiv o scrisoare personală din partea Prințului de Wales, precum și sfaturi de la parașutiști experți.

După ce a aterizat cu un zâmbet pe față, ea a primit un buchet de flori din partea reprezentanților East Anglian Air Ambulance.

Aceasta nu este prima ei provocare plină de adrenalină. Anterior, ea a acceptat și alte provocări îndrăznețe, inclusiv atunci când a condus un Ferrari la 130 km/h în jurul orașului Silverstone pentru a 100-a aniversare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 “Am anunțat Apele Române, au zis să le trimit poze” / O plajă din Neptun plină de oameni a fost inundată

3 Ianis Hagi, stop joc / S-a aflat motivul pentru care tricolorul nu mai are voie să intre în vestiarul lui Rangers

4 De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk

5 Belarusul se pregătește să atace Ucraina?