CA SRTv a analizat noile grile: TVR va funcţiona la fel, cu vedete ca Eugenia Vodă şi Mircea Dinescu

CA SRTv a analizat noile grile: TVR va funcţiona la fel, cu vedete ca Eugenia Vodă şi Mircea Dinescu

TVR 1 şi TVR 2 vor funcţiona în toamnă în acelaşi cadru ca şi până în prezent, iar telespectatorii se vor reîntâlni cu vedetele Televiziunii Române, între care Eugenia Vodă, Iuliana Tudor, Mircea Dinescu şi Adrian Cioroianu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din SRTv.

Conform surselor citate, o variantă a grilelor de toamnă ale principelelor două televiziuni operate de Societatea Română de Televiziune (SRTv), TVR 1 şi TVR 2, a fost prezentată în şedinţa de luni a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR.

Astfel, ar urma ca în această toamnă TVR 1 şi TVR 2 să funcţioneze la fel ca până în prezent, în ciuda proiectului conducerii TVR de a transforma editorial principalele două televiziuni ale SRTv.

În grila de toamnă, TVR 1 va difuza un tronson de publicistică, de luni până vineri, înainte de principalul jurnal al zilei, care este programat de la ora 20.00.

De asemenea, jurnalul va fi precedat de pastile scurte de informaţii din domenii precum sport, meteo şi medicină.

Pe de altă parte, TVR 2 va continua să difuzeze în grila de toamnă film românesc, teatru românesc şi emisiuni de cultură (muzică, religie, istorie).

Totodată, TVR îşi va păstra vedetele, între care se numără Eugenia Vodă, Iuliana Tudor, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Adrian Cioroianu şi Cristian Tabără.

Pe de altă parte, Televiziunea Română plănuieşte să realizeze mai multe emisiuni care vor marca 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Totuşi, CA al TVR nu a adoptat, luni, nicio decizie în privinţa strategiei editoriale a Televiziunii Române şi aşteaptă rezultatele unui sondaj, care a fost comandat de SRTv pentru a vedea dacă este sau nu necesară rebranduirea principalelor sale două televiziuni - TVR 1 şi TVR 2.

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a aprobat, pe 31 iulie, schimbarea strategiei de programe a Societăţii Române de Televiziune, prin diferenţierea identităţii editoriale a canalelor publice.

Potrivit respectivei hotâriri a CA, Comitetul Director (CD) trebuie să elaboreze noua strategie de programe a SRTv, calendarul implementării şi analiza tehnico-economică.

În acest sens, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR şi membru atât în CA, cât şi în CD, a declarat pe 8 august, pentru MEDIAFAX, că SRTv a comandat un sondaj, cu foarte multe întrebări care vizează Televiziunea Română şi care va fi gata în două săptămâni. "E un sondaj cu foarte multe întrebări", a spus Stelian Tănase, care nu a făcut alte precizări cu privire la acest sondaj.

Totodată, răspunzând unei întrebări, Stelian Tănase a spus că se are în vedere nu doar diferenţierea editorială a principalelor două televiziuni ale SRTv, TVR 1 şi TVR 2, ci şi redenumirea lor.

"Cineva a făcut o observaţie foarte bună. S-ar putea înţelege (din actuala denumire, n.r.) că al doilea canal este secundar, mai puţin important. Şi atunci vrem să le dăm nişte nume uşor identificabile, dar nu suntem în faza de nume precise", a spus Stelian Tănase.

Totodată, Stelian Tănase a precizat că, din perspectiva sa, principala televiziune a SRTv, care este în prezent TVR 1, ar trebui să se numească TVR.

"Eu optez în cazul TVR 1 pentru TVR, dar este părerea mea. În cazul TVR 2 au fost făcute mai multe propuneri: Super TVR, Extra TVR, Plus TVR. Dar nu am luat nicio decizie", a explicat Stelian Tănase.

Totodată, acesta a explicat că, în cazul în care strategia editorială a SRTv va fi modificată, această transformare nu va putea fi implementată din această toamnă.

"Grilele oricum se vor vota, pentru că noi trebuie să ieşim cu programe, dar nu cred că putem să facem toată această reformă amplă într-un timp atât de scurt şi cu resurse atât de puţine", a mai spus Stelian Tănase.

Pe de altă parte, contactat vineri de MEDIAFAX, Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general din TVR, a spus că Televiziunea Română încearcă să vadă prin intermediul sondajului comandat "dacă este necesară sau nu o rebranduire" a principalelor sale două canale, 1 şi 2, care sunt vizate în mod explicit de Legea numărul 41 privind organizarea şi funcţionarea SRTv.

"Încercăm să aflăm câţiva piloni de staţie, dacă se doreşte mai mult divertisment sau mai mult sport sau mai multă actualitate. Încercăm să vedem cum ar fi mai bine să fie poziţionate aceste programe în grile. Vrem să vedem dacă lumea îşi doreşte să ne păstrăm un canal principal generalist. Vrem să vedem cum sunt poziţionate vedetele noastre în piaţă. La sfârşitul sondajului, rezultatele vor fi folosite în cadrul unor focus grupuri în şase localităţi mari din ţară", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Zgabercea.

Întrebat ce societate face acest sondaj, Cristian Zgabercea a spus că nu îşi aminteşte denumirea acesteia, însă a precizat că este o societate specializată în astfel de chestiuni. Zgabercea a mai spus că suma plătită de TVR pe acest sondaj este "până în 24.000 de euro cu tot cu TVA".

"Nu s-a făcut de ani de zile un astfel de studiu la TVR şi cred că este cazul să se facă, pentru a putea lucra ştiinţific la grilele TVR şi la strategia editorială a TVR", a mai spus Cristian Zgabercea.

Pe de altă parte, Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR, a declarat pe 8 august, pentru MEDIAFAX, că se aruncă banii, cu nonşalanţă, pe diferite sondaje şi audituri, deşi conducerea Televiziunii Române se plânge că se plătesc sâmbetele şi duminicile angajaţilor instituţiei.

Situaţia în TVR a fost în ultimele săptămâni foarte tensionată, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director al instituţiei, din care face parte şi Stelian Tănase, de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi, implicit, a câştigurilor lor salariale cu 20%.

După această decizie, salariaţi ai TVR au intrat în grevă japoneză şi au protestat în mod repetat în curtea Televiziunii Române din Bucureşti, dar şi în studiourile teritoriale ale televiziunii.

Pe 25 iunie, însă, Consiliul de Administraţie al TVR, din componenţa căruia face parte şi Stelian Tănase, a respins planul de reducere a timpului de lucru al salariaţilor de la 8 la 6 ore şi a câştigurilor lor salariale cu 20%, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din Televiziunea Română.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Fostul polițist Viorel Teacă și-a publicat talonul de pensie, deși susținea că vrea să renunțe la acest drept

4 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău

5 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?