Ca în filme: Copiii spionilor ruși predați în schimbul de prizonieri nu știau ce origini au. „Putin i-a salutat în spaniolă. A spus: buenas noches”

Ca în filme: Copiii spionilor ruși predați în schimbul de prizonieri nu știau ce origini au. „Putin i-a salutat în spaniolă. A spus: buenas noches”

O familie de agenți ruși sub acoperire, adusă la Moscova în cel mai mare schimb de prizonieri Est-Vest de la Războiul Rece, a fost atât de bine infiltrată încât copiii lor au aflat că sunt de naționalitate rusă doar după ce avionul a decolat, a declarat Kremlinul vineri, 2 august 2024.

Schimb de prizonieri Rusia. Foto x

Schimb de prizonieri Rusia. Foto x

Oferind noi detalii despre schimbul de prizonieri și cei eliberați, Peskov a confirmat că Vadim Krasikov, un asasin eliberat de Germania , era angajat al serviciului de securitate FSB al Rusiei și a servit în Grupul Alpha, unitatea de forțe speciale a FSB.

Krasikov a fost condamnat de un tribunal german pentru uciderea unui fost militant cecen într-un parc din Berlin în 2019. Președintele Vladimir Putin l-a îmbrățișat după ce a coborât din avion la Moscova, joi seara.

Krasikov, purtând o șapcă de baseball și un hanorac, a fost primul dintre cei repatriați care a coborât din avion și s-a întâlnit cu Putin, semnalând importanța sa pentru Moscova, care se mândrește cu aducerea acasă a operativilor de informații arestați în străinătate. Printre cei eliberați se numără și agenții sub acoperire „ilegali” - familia Dultsev, un cuplu condamnat de un tribunal din Slovenia pentru că s-au dat drept argentinieni pentru a spiona, care au fost aduși înapoi în Rusia împreună cu cei doi copii ai lor.

Înainte de asta, ei nu știau că sunt ruși și că au vreo legătură cu țara noastră. Și probabil ați văzut că atunci când copiii au coborât pe treptele avionului că nu vorbesc rusă și că Putin i-a salutat în spaniolă. A spus: buenas noches”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a menționat că, în timp ce cuplul era în închisoare, aveau acces limitat la copiii lor și se temeau că ar putea pierde drepturile părintești. Când au ajuns în Rusia, copiii nici măcar nu știau cine este Putin, a mai spus oficialul.

Peskov a spus că agențiile guvernamentale ruse lucrează și la eliberarea altor ruși din străinătate.

Schimbul recent a fost negociat de FSB și Agenția Centrală de Informații din SUA , a spus el.

Decizia lui Putin de a-i aștepta pe covorul roșu pe cei care au fost parte a schimbului istoric, a fost „un omagiu adus oamenilor care își servesc țara și care, după încercări foarte grele și datorită muncii asidue a multor oameni, au reușit să se întoarcă în Patria Mamă”, a spus el.

Schimbul a implicat 24 de prizonieri . Printre cei eliberați de Moscova se numără jurnalistul american Evan Gershkovich și disidentul rus Vladimir Kara-Murza, care deține și cetățenia britanică.

Deși Moscova a eliberat mai mulți prizonieri decât a primit, evenimentul a fost înfățișat de autoritățile ruse ca o victorie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Ce picanterii mai afli dacă răsfoiești un referat DNA

5 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed