Buzz Aldrin, despre relația cu „iubirea vieții sale”, românca Anca Faur: „Nu am fost niciodată mai fericit”

Buzz Aldrin, despre relația cu „iubirea vieții sale”, românca Anca Faur: „Nu am fost niciodată mai fericit”

Edwin „Buzz” Aldrin, (94 ani) al doilea om care a pășit pe Lună în celebra misiune Apollo 11, spune că este fericit în relația cu românca Anca Faur (65 ani).Facem totul împreună, de la mâncăruri, planificarea proiectelor și privim cum trece lumea”, a precizat Aldrin pentru publicația People .

Buzz Aldrin și româna Anca Faur. FOTO Arhivă

Buzz Aldrin și româna Anca Faur. FOTO Arhivă

Cei doi s-au căsătorit în ianuarie 2023. Astronautul american a sărbătorit recent 55 de ani de la momentul aterizării pe Lună a misiunii „Apollo 11” și a vorbit despre relația sa cu românca Anca Faur.

Nu am fost niciodată mai fericit în viața mea decât acum cu timpul petrecut cu Anca”, spune Aldrin. „Ea este dragostea vieții mele și facem totul împreună, de la mâncarea mesei, planificarea proiectelor și urmărirea lumii trecând, până la întâlnirea cu cele două familii ale noastre și sărbătorirea – așa cum suntem la această aniversare a 55 de ani de la debarcarea Apollo 11”, a spus el.

Sunt norocos dincolo de cuvinte”, adaugă el. Cei doi s-au cunoscut pentru prima dată în decembrie 2017 la un eveniment de lucru. Aldrin a descris-o pe Anca Faur ca pe cineva care are „întregul pachet Vrăjitorul din Oz” cu „creier, inimă și curaj”. El a adăugat: „Există ceva special la ea și la felul în care ne conectăm”.

Aldrin a mai spus că a convins-o greu pe soția sa să îl accepte în viața ei, pentur că este încăpățânată.

E cam încăpățânată, așa că mi-au trebuit câțiva ani până când a acceptat să fie mireasa mea, iubita mea. Dar eu sunt chiar mai încăpățânat decât ea. Am câștigat!”, a spus el.

Cei doi s-au căsătorit când astronautul a avea 93 de ani. Aldrin a spus că ziua respectivă va fi „ținută în inimile noastre pentru tot restul vieții noastre”. El a adăugat: „Sunt doar cel mai norocos om din această lume sau din orice altă lume”.

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin , este un astronaut și inginer american, cunoscut pentru faptul că a fost al doilea om, după Neil Armstrong, coechipierul său, care a pășit pe Lună. A absolvit Academia West Point și a zburat în 66 de misiuni de luptă în Războiul din Coreea.

Ultima călătorie a oamenilor pe Lună a fost în 1972, cu Apollo 17, dar NASA are în vedere o revenire a astronauţilor către 2025-2026.

Cei doi sunt împreună de mai mulți ani, iar jurnalistul freelancer Cristian Niculescu a aflat cine este misterioasa Anca Faur. Originară din Deva, românca are 63 de ani, e doctor în chimie și are mai multe brevete de invenție.

Buzz Aldrin si Anca Faur FOTO Profimedia

Buzz Aldrin si Anca Faur FOTO Profimedia

E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo.... Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil...”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii