Burleanu, fără suflu: pleacă Edward Iordănescu, selecționerul „Generației de suflet“

Burleanu, fără suflu: pleacă Edward Iordănescu, selecționerul „Generației de suflet“

Ți se rupe sufletul pentru Răzvan Burleanu (40 de ani). Atât s-a rugat șeful federației de Edward Iordănescu (45 de ani) să-și prelungească înțelegerea cu FRF și tot n-a obținut ce și-a dorit. De fapt, începând din noiembrie până acum, selecționerul „Generației de suflet“ l-a „jucat pe degete“ pe șeful său. Până l-a lăsat cu ochii în soare.

Răzvan Burleanu, vizibil încurcat

Răzvan Burleanu, eșec în tentativa de a-l ține pe selecționer în funcție. FOTO: Arhiva Adevărul

Federația Română de Fotbal a anunțat, astăzi, că marți, de la ora 12.00, va avea loc ședința Comitetului Executiv. Cu acest prilej, Burleanu va veni în fața jurnaliștilor pentru a face declarații. Și pentru a face anunțul prin care să oficializeze eșecul FRF de a prelungi contractul lui Edward Iordănescu. Site-ul gsp.ro a anunțat, cu scurt timp în urma, această știre, despre plecarea lui Iordănescu de la echipa națională.

Decizia, dacă se va oficializa așa cum e de așteptat, va crea un „tsunami“ la nivelul primei reprezentative. Pentru că, începând de astăzi, ne despart 45 de zile de primul meci al tricolorilor în Liga Națiunilor. Perioadă în care FRF trebuie să „alerge“ după un înlocuitor pentru Edward Iordănescu, să ajungă la o înțelegere cu el, iar alesul federației trebuie să facă, la rândul său, un plan pentru următoarea campanie.

S-a ajuns, așadar, la acest haos, deoarece federația n-a fost în stare să lămurească situația lui Edward Iordănescu înainte de Euro 2024. Și nici măcar imediat după eliminarea tricolorilor din optimile acestei competiții. Au trecut 20 de zile de la înfrângerea cu Olanda (0-3), perioadă în care atât Iordănescu, cât și Burleanu au refuzat să vorbească în mass-media despre subiectul contractului.

Acum însă, în mod cert, vor curge declarațiile în presă și vom afla ce s-a petrecut în culise de a contribuit la acest eșec care se prefigurează privind prelungirea contractului lui Edward Iordănescu.

Tricolorii țintesc promovarea în „B“

În Liga Națiunilor, suntem în „C“, după retrogradarea de la începutul mandatului lui Edward Iordănescu. Ceea ce înseamnă că, în acest an, țintim revenirea în „B“ prin câștigarea grupei din care facem parte. Iată programul meciurilor:

*Vineri, 6 septembrie (ora 21.45): Kosovo - România

*Luni, 9 septembrie (ora 21.45): România - Lituania

*Sâmbătă, 12 octombrie (ora 21.45): Cipru - România

*Marți, 15 octombrie (ora 21.45): Lituania - România

*Vineri, 15 noiembrie (ora 21.45): România - Kosovo

*Luni, 18 noiembrie (ora 21.45): România – Cipru

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii