Bunicul și străbunicul vicecancelarului Germaniei au fost ofițeri de rang înalt în Germania nazistă

Bunicul și străbunicul vicecancelarului Germaniei au fost ofițeri de rang înalt în Germania nazistă

Două rude ale vicecancelarului german și ministrului Economiei Robert Habeck erau ofițeri în Germania nazistă, scrie revista Bunte.

„Bunicul lui Robert Habeck, Kurt Grantzow (1912-1952) a fost un Obersturmführer al SA în cel de-al Treilea Reich. Străbunicul său Walter Grantzow (1887-1952) făcea parte din cercul cel mai interior al conducerii regimul terorist și era prieten cu Joseph Goebbels „Era un brigadier SS și a fost condamnat ca criminal de război”, se arată în material.

În februarie, ziarul de presă Bild, citând documente istorice, a raportat că bunicul ministrului german de externe Annalena Bärbock, Waldemar Bärbock, era un înflăcărat ofițer nazist și Wehrmacht. Potrivit rapoartelor presei, el a citit Mein Kampf și a susținut pe deplin regimul. În 1944 i s-a distins Crucea Hitler a Meritului Militar cu săbii.

Nepoata lui Waldemar și actualul șef al Ministerului de Externe german știa și menționa în cartea și discursurile ei că bunicul ei a trecut prin război în rândurile Wehrmacht-ului, dar nu a spus nimic despre credințele sale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii