Bulai a depus cerere de pensionare de la SNSPA

Bulai a depus cerere de pensionare de la SNSPA

Profesorul Alfred Bulai (61 de ani) a făcut cerere de pensionare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, scrie de Libertatea . Decizia vine după investigația jurnaliștilor de la Snoop.ro, care au publicat mărturii ale unor studente care îl acuză de abuzuri sexuale.

Informația potrivit căreia Bulai a făcut cerere de pensionare a fost confirmată pentru HotNews.ro de către rectorul Remus Pricopie.

„Da. Pensionarea este decizia unilaterala a angajatului. Cererea se depune la Casa de Pensii. Noi derulăm mai departe procedurile”, a spus Pricopie.

Amintim că Poliția Capitalei a anunțat că a început investigații în cazul sociologului Alfred Bulai, pentru infracțiunea de „folosirea funcției în scop sexual”, iar dosarul a fost înregistrat apoi la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Snoop a publicat luni o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu. Vreme de peste 4 luni, ziarista a discutat cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București.

„Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”, au susținut fetele că le spunea profesorul de la SNSPA, în căutare de studente „sexicioase”, conform propriei expresii relatate de victime. Ele l-au înregistrat audio. Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, declarațiile video ale fetelor și reacția lui Bulai.

Începând cu 2001, Alfred Bulai (61) a fost timp de 14 ani prodecan al Facultății de Științe politice din cadrul SNSPA, cu o scurtă pauză între 2006 și 2008, în timpul Guvernului Călin Popescu Tăriceanu. Atunci a fost numit președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (ASG), funcție cu rang de secretar de stat.

În 2016 a fost numit din partea PSD membru în Consiliul de administrație al TVR, poziție pe care o deținut-o timp de un an și șase luni. În același an a devenit directorul Departamentului de sociologie, poziție pe care o deține și în prezent. Numai din această calitate a câștigat de la SNSPA, până în 2022, peste un milion de lei, conform declarațiilor de avere.

De-a lungul timpului a coordonat proiecte pentru Banca Mondială și Universitatea București. Este autor sau coautor a numeroase volume de sociologie, printre care manualul de clasa a XI-a, scrie Snoop.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

3 Voi ați citit povestea asta?

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri