„Bucureștiul este plictisitor? Nu, este fantastic” - clipul care încinge netul

„Bucureștiul este plictisitor? Nu, este fantastic” - clipul care încinge netul

Un clip recent, dedicat Bucureștiului și surprins cu ocazia zilelor Capitalei (21 – 22 septembrie 2024), a stârnit dezbateri intense pe internet despre frumusețea și farmecul orașului.

Realizat de „Ela Nomad” , un proiect de călătorie fondat de Ela și Leo, un cuplu pasionat de aventuri autentice, videoclipul prezintă Bucureștiul ca pe un loc vibrant și plin de viață. Cu un joc ingenios de cuvinte, „Bucureștiul este FUNtastic”, aceștia își propun să contrazică mitul conform căruia orașul ar fi plictisitor.

Imaginile surprinse cu ocazia evenimentului „Zilele Bucureștiului” ilustrează o mare de oameni pe Calea Victoriei, acompaniată de proiecții de lumini care transformă orașul într-un adevărat spectacol vizual.

Cu toate acestea, reacțiile la clip sunt diverse. În timp ce unii internauți îmbrățișează inițiativa și pun în evidență aspectele pozitive ale capitalei, alții nu ezită să sublinieze neajunsurile inerente vieții în orice mare oraș.

Imagini de la Zilele Bucureștiului 2024 Colaj Facebook

Imagini de la Zilele Bucureștiului 2024 Colaj Facebook

Pledoarie pentru explorare și distracție

„Ideea clipului este despre București, nu despre bucureșteni. Bucureștiul nu este cu nimic mai prejos decât alte capitale europene ; dimpotrivă, este unul dintre cele mai sigure orașe”, afirmă autoarea postării legate de promovarea Bucureștiului, răspunzând criticilor. Aceasta reiterează că, deși capitala României are imperfecțiuni, ea oferă un mediu prietenos și distractiv, plin de oportunități de descoperire pentru cei dispuși să exploreze.

Mulți internauți susțin că orașul nu a fost niciodată plictisitor, evocând amintiri legate de „cafenelele sale, teatrele sale și evenimentele sale eclectice”. Alții remarcă schimbările pozitive din ultimii ani, recunoscând însă că orașul se confruntă și cu provocări, de la infrastructură la curățenie: Bucureștiul a fost mereu plin de viață, evenimente și oameni creativi. Nici o țară nu este așa frumoasă ca România, am fost în multe țări și orașe, dar nu seamănă deloc cu țara noastră”.

Opinii diverse despre București

Pe de altă parte, există și voci critice: „Este extrem de plictisitor, de fapt. Videoclipul este realizat într-una dintre puținele zile în care se organizează unele evenimente”, sau Arhitectură comunistă scumpă, murdară și gri, deprimantă... nu merită efortul, ca să fiu sincer”.

Această diversitate de opinii reflectă complexitatea și dinamismul Bucureștiului . Unii chiar au replicat cu iritare la reacțiile negative: „Nu mergeți la București pentru că nu merită să vizitați România!? Cum îndrăznești să insulți România? Du-te acasă în țara ta, dacă nu-ți place a mea! Incredibil!”.

Proiectul Ela Nomad a fost inițiat după o experiență de muncă și călătorie în Marea Britanie, iar de atunci, Ela și Leo au strâns o mulțime de povești și sfaturi despre călătorii, inclusiv cum să economisești bani sau să găsești cazare gratuită. Blogul lor oferă itinerarii, bugete și recenzii, oferind cititorilor toate informațiile necesare pentru a-și planifica propriile aventuri.

În ciuda opiniilor diverse, un lucru este cert: Bucureștiul are un farmec aparte, iar clipul realizat de acești vloggeri de călătorie reînvie dorința de a-l explora.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul ăsta pare că nu minte și spune lucrurilor pe nume când vine vorba despre puterea „slăbită” a Rusiei

2 Tipul de femeie care este ca un drog pentru bărbați. Ce spun studiile despre adevărata lege a atracției între bărbat și femeie

3 Americanii se pregătesc „să lupte în seara asta dacă va fi nevoie”

4 Interlopul Alex Stoica, băiatul lui Dacian Ursaru, a cumpărat mașini de aproape un milion de euro din banii furați de la americani

5 „Ce dracu' să facem cu nenorociții ăștia de chinezi” / Soldații ruși, înregistrați în timp ce-i înjură pe nord-coreenii aduși să-i ajute