Bucureștenii care folosesc transportul în comun pot verifica, în timp real, aglomerația din autobuze

Bucureștenii care folosesc transportul în comun pot verifica, în timp real, aglomerația din autobuze

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că pasagerii pot verifica în timp real aglomerația din mijloacele de transport în comun prin intermediul unei aplicații care există pe mai toate dispozitivele inteligente, la acest moment.

Aglomerația din autobuzele din București este monitorizată inteligen. FOTO Nicușor Dan / Facebook

Aglomerația din autobuzele din București este monitorizată inteligen. FOTO Nicușor Dan / Facebook

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că, începând de luni, 15 iulie 2024, călătorii vor avea posibilitatea de a verifica în timp real gradul de încărcare a mijloacelor de transport în comun prin intermediul aplicației Google Maps .

Acest anunț a fost făcut de edilul general pe pagina sa de Facebook, unde a menționat că bucureștenii vor putea afla cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație.

Această inițiativă vine ca un răspuns la nevoia de a îmbunătăți experiența călătorilor și de a le oferi informații în timp real care să îi ajute să își planifice mai bine călătoriile cu transportul în comun.

Cum aflăm câți oameni folosesc un mijloc de transport în comun

„Fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători, iar acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps.

Această funcţie este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid şi Otokar.

În aplicaţie, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate şi poziţia vehiculului şi timpii de aşteptare. Suntem singurul oraş din România cu această funcţie disponibilă”, a precizat Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii