Bucătarii resimt scăderea nivelului de trai: românii revin la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi

Bucătarii resimt scăderea nivelului de trai: românii revin la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi

Majoritatea românilor care mănâncă la restaurante au renunţat treptat la meniurile diversificate, care includeau peşte, carne de vită sau vânat, şi au revenit, ca în anii '90, la carnea de pui şi la cartofii prăjiţi sau piure, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.

"Majoritatea clienţilor din restaurante, mai ales din staţiunile de la munte, s-au întors la carnea de pui şi la cartofi. În perioada 2007-2009, oamenii căutau în restaurante mâncare din ce în ce mai diversă - peşte, vită, vânat sau carne de struţ", a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi proprietarul restaurantului Cabana Vânătorilor din Predeal.

El a spus că turiştii care vin la munte caută porţii care să coste 20 de lei, maxim 30 de lei, iar ce trece de această valoare nu mai are căutare.

Totodată, în sezonul rece turiştii caută în restaurante şi supe, cele mai cerute fiind cele de pui.

"În 2007-2008 aveam turişti care cereau vinuri din import, de 200 de lei sticla, şi am avut şi cereri pentru carne de antilopă sau chiar de crocodil. Un meniu festiv, cu băuturi incluse, costa în acei ani 120-140 de lei, iar acum nimeni nu mai cumpără meniu festiv mai scump de 100 de lei", a mai spus Bercea.

 


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”