Bucătăria budistă: Hrană pentru trup și suflet

Bucătăria budistă: Hrană pentru trup și suflet

Legumele fermentate, ca hrană pentru trup și suflet, sunt secretul bucătăriei budiste, după cum a dezvăluit călugărița budistă Wookwan, bucătăreasă la Templul Gameun, care a lăsat pentru câteva zile liniștea lăcașului de cult pentru a face câteva demonstrații culinare și a ilustra tehnica 'hansik' - de fermentare a legumelor - la festivalul gastronomiei Madrid Fusion din capitala Spaniei.

"Cea mai bună metodă de fermentare a legumelor este cea folosită în temple și care stă la baza bucătăriei noastre", spune secretara generală a Korean Food Foundation, Kim Fonghee, organizație care se ocupă de dezvoltarea practicilor culinare în interiorul și în afara țării. Organizația a ales-o anul acesta pe Wookwan, doctor în budism la Universitatea New Delhi și profesoară de gastronomie la Mahayeon, să prezinte la Madrid Fusion bucătăria budistă coreeană.

Cele două ingrediente fundamentale ale bucătăriei coreene, "kimchi" (legume fermentate, mai ales varză) și jang (sos fermentat), sunt realizate prin această tehnică, ce oferă un gust puternic și o textură crocantă legumelor cu proprietăți foarte sănătoase, având în vedere că fermentarea legumelor presupune o mare concentrație a conținutului de bacterii de acid lactic care stimulează sistemul imunitar. AGERPRES


populare
astăzi

1 Explodează rahatul? / O firmă abia înființată a luat 49 de contracte de 10 milioane de euro în mai puțin de doi ani!!!

2 ALERTĂ Primul sondaj cu prognoză tristă pentru Simion!

3 Ce se întâmplă cu Putin? / „Declarațiile sale ridică îndoieli cu privire la independența sa în luarea deciziilor”

4 Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută pentru un miliard de euro unei rețele private din Finlanda

5 Fiica legionarului Alexandru Arnăutu, condamnată în lotul Le Pen