Britanicii vor plăti o taxă pentru călătoriile în UE. Cât valorează

Britanicii vor plăti o taxă pentru călătoriile în UE. Cât valorează

Cetățenii britanici care vor călători în UE vara viitoare vor trebui să achite o taxă de 7 euro pentru a beneficia de scutirea de viză. UE a anunțat recent calendarul pentru implementarea noilor controale la frontieră și cerințele de intrare pentru anumite categorii de vizitatori.

Britanicii care călătoresc în Ue vor plăti, de vara viitoare, o taxă de 7 euro - Foto Pexels

Britanicii care călătoresc în Ue vor plăti, de vara viitoare, o taxă de 7 euro - Foto Pexels

De vara viitoare, britanicii care călătoresc în UE vor plăti o taxă de scutire de viză de 7 euro, relatează The Guardian.

Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, a anunțat că Sistemul European de Informații și Autorizație pentru Călătorii (ETIAS), care va cere cetățenilor britanici și altor persoane din țări scutite de viză, precum SUA, Australia și Canada, să obțină o autorizație înainte de a intra în Uniunea Europeană, ar putea deveni operațional până în mai 2025.

ETIAS va funcționa similar cu programul ESTA din SUA, cerând cetățenilor din afara UE să solicite o autorizație de călătorie de 7 EUR înainte de a intra în spațiul Schengen, care include cele 27 de state membre ale UE, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Autorizația va fi valabilă timp de trei ani sau până la expirarea pașaportului. Persoanele sub 18 ani și cele peste 70 de ani vor fi scutite de plata acestei taxe.

Anunțul vine în contextul în care UE a confirmat că sistemul său de intrare și ieșire (EES) pentru țările Schengen, amânat de mult timp, va fi lansat la 10 noiembrie.

Sistemul de intrare și ieșire al UE, EES, va solicita călătorilor să furnizeze informații biometrice la frontieră. Acest sistem face parte dintr-un efort al UE de a preveni intrarea infractorilor și teroriștilor utilizând pașapoarte false.

În această săptămână, Johansson s-a adresat personalului implicat în implementarea sistemului: „După dialoguri intense cu statele membre, cu dvs. și cu diferitele părți interesate, am decis ca EES să intre în funcțiune la 10 noiembrie”.

Data anterioară de lansare, 6 octombrie, a fost amânată din cauza preocupărilor privind pregătirea instalațiilor din unele aeroporturi. Implementarea EES va fi urmată de introducerea Etias.

Aceasta înseamnă că adulții ar putea fi nevoiți să solicite exonerarea de obligația de a deține viză până în luna mai a anului viitor. Călătorii sub 18 ani sau peste 70 de ani vor fi scutiți de taxă, iar cei care călătoresc în Irlanda sau Cipru nu vor avea nevoie de Etias.

Toți pasagerii care nu dețin pașaport UE vor fi obligați să își înregistreze amprentele digitale și să fie fotografiați la intrarea într-un stat membru al UE. Aceste date vor fi verificate la fiecare vizită ulterioară.

Aceste măsuri au scopul de a întări securitatea în UE și de a preveni intrarea persoanelor cu intenții criminale sau teroriste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina” / Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost …

4 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă

5 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor