Brigada Hamas din Rafah „s-a prăbușit”, spun surse militare. Comandant al Jihadului Islamic, ucis în Fâșia Gaza

Brigada Hamas din Rafah „s-a prăbușit”, spun surse militare. Comandant al Jihadului Islamic, ucis în Fâșia Gaza

Brigada Hamas din Rafah s-a „prăbușit” ca urmare a ofensivei în desfășurare a IDF în orașul din sudul Fâșiei Gaza, potrivit unor surse militare citate de Times of Israel. Totodată, un ofițer de informații al Jihadului Islamic palestinian, participat la atacul din 7 octombrie asupra Israelului, a fost ucis zilele trecute într-un atac cu dronă la Rafah, au anunțat Forțele de Apărare ale Israelului (IDF).

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a vizitat Rafah pe 21 august FOTO Profimedia

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a vizitat Rafah pe 21 august FOTO Profimedia

În urmă cu o săptămână, ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant anunța că Brigada din Rafah, considerată ultima redută a Hamas, a fost învinsă.

Potrivit IDF, aproximativ 80% din tunelurile Hamas de-a lungul coridorului Philadelphi, în zona de frontieră între Egipt și Fâșia Gaza, au fost neutralizate.

Armata a văzut, de asemenea, agenți Hamas sporindu-și tentativele de a evada din tunelurile de sub Rafah pentru a fugi spre nord, în zona umanitară stabilită de Israel. Totodată, IDF a efectuat cu succes o ambuscadă împotriva unor luptători înarmați ai Hamas în timp ce aceștia încercau să fugă, au mai adaugat sursele militare citate de Times of Israel.

IDF a eliminat un comandant al Jihadului Islamic Palestinian care a luat parte la atacul din 7 octombrie

Potrivit armatei israeliene, Osama Gadallah a servit ca comandant în unitatea de informații militare a Jihadului Islamic și a fost unul dintre participanții atacului sângeros al grupării islamiste palestiniene Hamas asupra sudului Israelului, în 7 octombrie.

Totodată, zeci de luptători înarmați au fost uciși de trupele Diviziei 162 din Rafah miercuri și joi.

Mai la nord, în Khan Younis și la periferia orașului Deir al-Balah, IDF susține că trupele din Divizia 98 au ucis și acolo zeci de oameni înarmați după încleștări și prin direcționarea atacurilor cu drone.

În Coridorul Netzarim din centrul Fâșiei, rezerviștii din Divizia 252 au direcționat o lovitură cu dronă asupra unei celule de luptători înarmați, în timp ce efectuau raiduri țintite în zonă, spun militarii.

În plus, forțele aeriene israeliene au lovit peste 40 de ținte în Fâșia Gaza, despre care IDF spune că includ clădirile folosite de Hamas și alte poziții folosite de agenți ai grupării teroriste pentru a deschide focul asupra trupelor israeliene.

IDF a anunțat finalul operațiunii de trei săptămâni în sudul Fășiei Gaza

Armata israeliană susține că a distrus șase kilometri de tuneluri, a ucis peste 250 de oameni înarmați și a recuperat cadavrele a șase ostatici, relatează Times of Israel.

Raidul, care a avut loc în Khan Younis și la periferia orașului Deir al-Balah, a fost lansat la începutul lunii august. Divizia 98, însărcinată cu acesta, a fost acum retrasă din Gaza în timp ce se pregătește pentru operațiuni viitoare.

Potrivit IDF, în timpul operațiunii, au fost demolate șase tuneluri separate, însumând aproximativ șase kilometri de pasaje subterane.

În interiorul unora dintre tuneluri, trupele israeliene au ucis oameni înarmați, au fost identificate zonele în care au locuit agenții teroriști, și au descoperit, de asemenea arme.

Alte zeci de infrastructuri Hamas supraterane au fost, de asemenea, demolate în timpul operațiunii, a anunțat IDF.

Totodată, potrivit armatei israeliene, trupele din teren au localizat și arme, lansatoare de rachete și materiale de informații la un avanpost „central” al Hamas în zona Deir al-Balah.

În zona complexulului rezidențial Hamad Town din Khan Younis, IDF a recuperat săptămâna trecută cadavrele a șase ostatici dintr-un tunel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Următoarea lovitură de stat a lui Putin

2 A murit la 23 de ani, pentru o poză

3 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

4 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

5 Ce tupeu de borfași! Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria / Reacția MAE