BREAKING/Cea mai dură rată de deces din cauza coronavirusului se va înregistra în Europa în a treia săptămână din aprilie: Vor muri peste 150.000 de oameni/România și Cehia sunt la jumătatea perioadei de criză
Cea mai dură rată de deces din cauza coronavirusului se va înregistra în Europa în a treia săptămână din aprilie: Vor muri peste 150.000 de oameni/România și Cehia sunt la jumătatea perioadei de criză.
Universitatea Washington a lansat noi estimări pentru Europa cu privire la coronavirus: 151.680 de rezidenți vor muri și va exista o penurie semnificativă de paturi de spital și de ventilatoare, scrie Telecinco, citată de Rador.
Noul studiu susține că, deși Italia și Spania au depășit vârful epidemiilor lor, Marea Britanie este încă la început, se confruntă cu un număr tot mai mare de decese.
- Astfel, țările care se apropie de vârf sau se apropie rapid de vârful crizei în acest val al epidemiei includ Olanda, Irlanda, Austria și Luxemburg. Republica Cehă și România sunt la jumătatea traiectoriilor așteptate. Alte națiuni, cum ar fi Marea Britanie, Germania, Norvegia și Grecia, sunt încă într-un stadiu incipient în traiectoria lor și se vor confrunta cu o creștere rapidă a ratei de decese când vor ajunge la vârf în perioada maximă între a doua și a treia săptămână a lunii aprilie.
În Europa, rata maximă zilnică de decese de la COVID-19 se va înregistra în a treia săptămână a lunii aprilie. În plus, pandemia se va răspândi din sudul continentului, potrivit unui nou studiu condus de Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății (IHME) al Universității Washington din Seattle (SUA).
Analiza se bazează pe o gamă largă de surse de informații, cum ar fi guvernele locale și naționale, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), declarații oficiale privind implementarea politicilor de distanțare socială și date privind ratele de mortalitate specifice pe vârste din China, Italia, Coreea de Sud și SUA.
IHME a început să facă proiecții despre impactul pandemiei în Statele Unite la 26 martie. Noile estimări reprezintă primul set de prognoze pentru Europa și se bazează pe modelarea vârfului ratelor de deces și a utilizării spitalului în Wuhan, orașul chinez unde a fost descoperit virusul, precum și în șapte locații europene care au ajuns la punctul maxim de decese zilnice: Madrid și Castilia-La Mancha (Spania); și Toscana, Emilia-Romagna, Liguria, Piemonte și Lombardia (Italia).
Dintre aceste opt locații de vârf, doar una, Wuhan, a adus cazurile noi aproape de zero.
Noul anunț susține că aproximativ 151.680 de oameni vor muri în timpul ceea ce cercetătorii numesc primul val al bolii. În comparație, se estimează că SUA vor avea 81.766 de decese. „Se pare că numărul de decese în Europa va depăși proiecțiile noastre pentru Statele Unite”, spune Christopher Murray, directorul IHME. „Aceasta în ciuda scăderii deceselor care se produce acum în Italia și Spania”.
Numărul deceselor în multe țări este agravat de cererea de resurse spitalicești „mult peste disponibilitate”. Studiul înregistrează, de exemplu, că în Marea Britanie este de așteptat o cerere maximă de 102.794 paturi de spital necesare, comparativ cu 17.765 disponibile; 24.544 paturi UCI în comparație cu cele 799 disponibile și 20.862 de ventilatoare – în prezent fără cifre cu cele disponibile.
Datele actuale dezvăluie că majoritatea regiunilor din Italia și Spania și-au depășit vârfurile de decese, în timp ce alte teritorii se apropie de vârfurile lor, iar altele se confruntă cu mortalitate maximă la sfârșitul lunii aprilie.
Sursa: Telecinco / Rador