BREAKING Tentativă de asasinat a lui Donald Trump / Fostul președinte a fost împușcat în ureche

BREAKING Tentativă de asasinat a lui Donald Trump / Fostul președinte a fost împușcat în ureche

Serviciile de Securitate l-au scos de urgență de pe scena pe Donald Trump după ce fostul președinte al SUA a căzut la pământ în timpul unor bubuituri puternice la un miting din Pennsylvania, potrivit CNN.

Donald Trump a fost scos de pe scena de serviciile secrete

Donald Trump a fost scos de pe scena de serviciile secrete

Sursa citată menționează că, după bubuituri, Trump a căzut la pământ și a fost acoperit de agenții Secret Service, iar când a fost scos de pe scenă avea sânge pe față. Participanții la eveniment au relatat că au auzit "explozii sau bubuituri puternice".

Anthony Guglielmi, șeful departamentului de comunicare al Serviciului de Securitate al SUA, a transmis că Donald Trump este în siguranță.

"Un incident a avut loc în seara zilei de 13 iulie la un miting Trump în Pennsylvania. Secret Service a pus în aplicare măsuri de protecție, iar fostul președinte este în siguranță. Aceasta este acum o investigație activă a Secret Service și informații suplimentare vor fi publicate atunci când vor fi disponibile", a declarat Guglielmi, relatează CNN.

Care este starea fostului președinte al SUA

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Steven Cheung, a declarat că fostul președinte "este bine".

"Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și primilor respondenți pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine și este verificat la o unitate medicală locală. Mai multe detalii vor urma", a spus Cheung.

Ca urmare a evenimentului, Departamentul de Poliție al orașului New York și-a sporit prezența la Trump Tower și în alte locații sensibile în jurul orașului.

Atacatorul a fost ucis

Un spectator și atacatorul au murit în urma schimbului de focuri, potrivit procurorului districtului Butler County, Richard Goldinger. Oficialul a spus că un al doilea spectator este în stare gravă.

Goldinger a declarat că nu știe dacă atacatorul s-a împușcat sau a fost împușcat de altcineva în timpul incidentului.

Împușcăturile de la mitingul fostului președinte Donald Trump din Butler, Pennsylvania, sunt investigate ca o posibilă tentativă de asasinat, potrivit reprezentanților forțelor de ordine.

Mesajul lui Biden

Președintele Joe Biden a primit o informare inițială cu privire la incidentul de la mitingul fostului președinte Donald Trump, din Pennsylvania, potrivit Casei Albe.

"Am fost informat cu privire la împușcăturile de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania. Sunt recunoscător să aud că este în siguranță și se simte bine. Mă rog pentru el și familia sa și pentru toți cei care au fost la miting, în timp ce așteptăm informații suplimentare. Jill și cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au adus în siguranță. Nu există loc pentru acest tip de violență în America. Trebuie să ne unim ca o națiune pentru a o condamna", a spus Biden.

Reacții internaționale

Mai mulți lideri internaționali au transmis mesaje de susținere după incidentul în care a fost implicat Donald Trump.

"Sara și cu mine am fost șocați de atacul aparent asupra președintelui Trump. Ne rugăm pentru siguranța și rapiditatea lui", a transmis premierul israelian Benjamin Netanyahu

"Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de președintele @realDonaldTrump în aceste ore negre", a afirmat premierul maghiar Viktor Orbán.

Un mesaj a fost postat pe X și de Donald Trump Junior, alături de fotografia în care fostul președinte al SUA apare rănit pe scena din Pennsylvania: "Nu va înceta niciodată sa lupte pentru a salva America".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii