Braşov: Interlopul Cătălin Alexa - mandat de arestare în lipsă
Magistraţii Tribunalului Braşov au emis mandate de arestare în lipsă pe numele lui Cătălin Alexa şi al unui alt bărbat, cercetaţi de DIICOT în dosarul de fraude informatice în care, la începutul anului, au fost arestate mai multe persoane în SUA şi au fost efectuate percheziţii la Braşov, inclusiv în casa unui fost consilier PNL.
"Admite propunerea formulată de DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov (...), dispune luarea măsurii arestării preventive, în lipsă, faţă de inculpaţii: Alexa Cătălin - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: "constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi de spălarea banilor", "spălarea banilor", complicitate la "acces ilegal la un sistem informatic", complicitate la "efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos", complicitate la "operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice" şi Redenciuc Adrian-Dumitru sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: "aderare la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi de spălarea banilor", "spălarea banilor", pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a prezentelor dispoziţii", se arată în soluţia instanţei postată pe portal.
Cei doi inculpaţi pot contesta decizia în 48 de ore.
Cătălin Alexa, cunoscut ca lider al unui clan din lumea interlopă braşoveană, şi Adrian Redenciuc, membru al grupării, sunt, în prezent, arestaţi în străinătate.
Numele lui Cătălin Alexa a revenit în atenţia opiniei publice în luna februarie, când, în dosarul în care acesta era cercetat, au fost efectuate percheziţii inclusiv în casa unui consilier liberal, care, ulterior, a demisionat din PNL.
Potrivit unor informaţii citate la momentul respectiv de presa locală, gruparea infracţională se ocupa cu falsificarea de carduri şi retrăgea bani de pe teritoriul american, iar interlopii aduceau în ţară banii, în colete, pe numele membrilor de familie ori al unor persoane de încredere, care cunoşteau provenienţa acestora, ca să-i "spele". Numai în cursul anului trecut, reţeaua de interlopi condusă de clanul Alexa ar fi reuşit să trimită 15 colete cu aproximativ 145.000 de dolari, sustraşi din bancomatele americane prin falsificarea cardurilor. AGERPRES