Brăila: Peste 20 de angajaţi ai SAJ, în autoizolare, după ce o colegă a fost confirmată pozitiv cu COVID-19
Peste 20 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila se află în izolare la domiciliu şi aşteaptă să fie testaţi pentru a se vedea dacă au fost infectaţi sau nu, după ce o colegă a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de managerul SAJ, Viorica Iuga.
"Avem peste 20 de angajaţi, toată tura a patra, care sunt acasă acum. Vom aştepta câteva zile până li se vor recolta probe şi până vom primi şi rezultatul. Sperăm să vină cât mai repede. Aşteptăm să primim rezultate bune după testarea colegilor noştri. Ei sunt asimptomatici, dar vrem să fim siguri şi să nu avem situaţii neplăcute", a declarat Iuga.
Viorica Iuga a precizat că asistenta depistată pozitiv cu COVID-19 a manifestat simptome specifice bolii după ce a venit din concediul de odihnă.
"Simptomele au apărut la o perioadă după ce a venit din concediul de odihnă. La spital s-a aflat că ar fi avut ceva contacte cu persoane din străinătate şi care ar fi putut să fie pozitivi sau purtători sănătoşi, dar asta a fost acum două săptămâni şi două zile. A intrat în concediu medical, pentru că s-a simţit rău cu câteva zile înainte şi a fost dusă la spital. Acum se simte foarte bine, în două zile au cedat toate simptomele şi este foarte bine, chiar am vorbit astăzi cu ea. Cert este că ceea ce a suferit colega noastră a fost o formă uşoară, care a trecut destul de repede", a explicat Iuga.
Managerul SAJ Brăila a precizat că unitatea medicală pe care o conduce are toate echipamentele de protecţie necesare pentru a interveni în cazul solicitărilor pacienţilor suspecţi de COVID-19.
"Cu echipamentele acum stăm bine. Iniţial a fost o lacună în aprovizionare, dar acum stăm bine, mai ales de când s-au demarat toate demersurile acestea pentru achiziţia centralizată. Am primit prin IGSU şi ISU Brăila tot ce ne trebuie, adică măşti, combinezoane, acoperitoare de încălţăminte. Am primit şi viziere de la binevoitori. Fiecare caz simptomatic este considerat de noi suspect, mă refer la simptomele unei răceli, cu febră, dureri musculare, tuse uscată, stare generală rea, astenie, ameţeli, chiar şi probleme digestive. Se lucrează la foc continuu, aşa cum s-a lucrat şi până acum. Cu toată teama, ne îmbărbătăm, ne protejăm aşa, cât putem. Atunci când aflăm că ar fi o suspiciune, ne întoarcem la maşină şi ne punem costumul de protecţie sau anunţăm să vină maşină cu costum, dacă respectiva ambulanţă a terminat rezerva", a completat Iuga.
O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate miercuri pentru AGERPRES de directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
"Am primit buletinul de analiză pentru o angajată a SAJ Brăila, un buletin de analiză pozitiv pentru COVID-19. Este vorba despre o angajată a SAJ Brăila care a dezvoltat simptomatologie în momentul în care era acasă, în timpul unui concediu medical pentru o altă afecţiune. S-a demarat o anchetă epidemiologică, care este în curs de desfăşurare", a declarat Ciochină.
Directorul DSP Brăila a precizat că s-a luat măsura "limitării accesului anumitor persoane" la SAJ "până când există buletine de analiză şi pentru alte persoane care ar fi avut un contact direct cu asistenta respectivă".
"Persoana respectivă nu a dezvoltat simptomatologia când era la locul de muncă, iar modalitatea prin care a ajuns să aibă contact cu acest virus nu putem să o certificăm la acest moment. Nu putem spune că este ca urmare a activităţii la SAJ sau ca urmare a unei deplasări private", a explicat Gabriel Ciochină. AGERPRES