Brăila: CJSU a instituit obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în municipiu şi în 13 localităţi din judeţ

Brăila: CJSU a instituit obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în municipiu şi în 13 localităţi din judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a hotărât, luni, că se instituie obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în municipiul Brăila şi în 13 localităţi din judeţ, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit informaţiilor făcute publice de subprefectul judeţului Brăila Simona Drăghincescu, delegat cu atribuţii de prefect.

"Se instituie obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri/1.000 de locuitori: municipiul Brăila (1,59), satul Berteştii de Jos (2,31), satul Chichineţu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecăţei (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Căldăruşa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovineşti (1,6), satul Zăvoaia (1,71), în perioada 13.10.2020 - 26.10.2020. Pentru aceste localităţi restricţiile se aplică în perioada 13.10.2020 - 26.10.2020", se arată în hotărârea CJSU Brăila.

Potrivit hotărârii CJSU, toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în localităţile menţionate mai sus îşi vor desfăşura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

De asemenea, pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte numărul maxim de participanţi în spaţii închise va fi de 25 persoane, iar în spaţii deschise de 50 persoane.

În cazul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare şi comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, programul de lucru în interiorul clădirilor este stabilit între orele 6,00-23,00, ultima comandă urmând să se ia la ora 22,00. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc se va desfăşura între orele 6.00 - 23.00. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”