Botoşani: Doi soţi, asistenţi medicali la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectaţi cu COVID-19 - în greva foamei în instituţie

Botoşani: Doi soţi, asistenţi medicali la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectaţi cu COVID-19 - în greva foamei în instituţie

Doi soţi, ambii asistenţi medicali la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, care au fost infectaţi cu virusul COVID-19 şi care se află internaţi în unitate, au intrat în greva foamei.

Cei doi asistenţi, Doina şi Florel Grigore, de 54, respectiv 57 de ani, care sunt asimptomatici, au recurs la această formă de protest după ce au fost obligaţi să se interneze, fără însă ca, pe perioada internării, să fie supuşi vreunui tratament medicamentos. Ei se află internaţi de pe 14 aprilie, după ce au primit confirmarea că s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus, însă, de atunci, nu au primi nici tratament şi nici nu au mai fost testaţi, susţin ei.

"Până ieri (joi n.r.) dimineaţă, am încercat, tot conversându-mă cu doamna doctor de la Infecţioase, să obţin măcar o nouă testare. Nu am obţinut absolut nimic. Doamna doctor care vine şi ne consultă este foarte amabilă şi toţi ceilalţi spun 'Da, vă înţelegem, aveţi dreptate, e o mare bătaie de joc, dar nu depinde de mine'. Şi în situaţia asta nu suntem doar noi doi. Nu înţeleg de ce trebuie să ocup un pat de spital care costă, că lucrez în sistem, şi ştiu că aceste lucruri costă. (...) Suntem asimptomatici şi nu avem tratament. Dacă aş fi avut simptom, nu aş fi tâmpită să mă duc acasă. Vedeţi, COVID-ul ăsta e o boală care poate fi periculoasă", a afirmat Doina Grigore.

Cei doi soţi, care lucrează în secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", sunt nemulţumiţi că alţi colegi de-ai lor, aflaţi în aceeaşi situaţie, confirmaţi pozitiv şi asimptomatici, au primit permisiunea de a rămâne în izolare la domiciliu.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Teodor Ferariu, susţine că, potrivit actelor normative în vigoare, toate persoanele pozitive la testul COVID-19 se internează, deşi recunoaşte că sunt şi persoane în această situaţie care au refuzat internarea.

"Ei sunt pacienţi şi se comportă ca pacienţii. E o problemă cum îşi gestionează emoţiile. Pacienţii confirmaţi pozitiv se internează, că aşa spune procedura", a afirmat Ferariu. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


populare
astăzi

1 Explodează rahatul? / O firmă abia înființată a luat 49 de contracte de 10 milioane de euro în mai puțin de doi ani!!!

2 ALERTĂ Primul sondaj cu prognoză tristă pentru Simion!

3 Ce se întâmplă cu Putin? / „Declarațiile sale ridică îndoieli cu privire la independența sa în luarea deciziilor”

4 Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută pentru un miliard de euro unei rețele private din Finlanda

5 Fiica legionarului Alexandru Arnăutu, condamnată în lotul Le Pen