BOR: Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi de sănătate pentru suflet
Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet, arată Patriarhia Română referitor la certificatul digital UE privind COVID-19, punct de vedere care a fost exprimat şi la întâlnirea cultelor religioase cu reprezentanţii Guvernului.
"După cum în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind COVID-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi, Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare, din următoarele motive: aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel, participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte", subliniază Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.
Un alt argument este acela că, prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia.
"Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării. Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase", potrivit punctului de vedere dat publicităţii de Cancelaria Sfântului Sinod. AGERPRES