BOR a intrat în PSD? Preoții fac campanie alături de PSD chiar în bisericile din București! Vă dați seama ce se întâmplă la țară?

BOR a intrat în PSD? Preoții fac campanie alături de PSD chiar în bisericile din București! Vă dați seama ce se întâmplă la țară?

BOR a intrat în PSD? Preoții fac campanie alături de PSD chiar în bisericile din București! Vă dați seama ce se întâmplă la țară? Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a organizat în luna aprilie, cu o lună și un pic înainte de alegerile europarlamentare, mai multe întâlniri cu cetățenii în bisericile din sector, printre care Mănăstirea Cașin, Biserica Sfânta Maria Herăstrău, Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Biserica Bazilescu. La întâlnire au participat și preoții, dezvăluie  HotNews.ro .

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a primarului. Contactat de HotNews.ro , inițial edilul a spus că s-a adăpostit de ploaie în biserică, la întâlnirea de joi. Apoi, întrebat și de celelate întâlniri, când afară era soare, primarul a spus că este normal să se întâlnească în biserică cu cetățenii, preoții fiind cei care îi aduc pe oameni.

Reamintim că Primăria Sectorului 1 a fost foarte generoasă în ultimii ani cu bisericile, alocând în 2017 și 2018 circa 30 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. În plus, instituția, cu aprobarea Consiliului Local, a alocat fonduri și pentru bisericile din Sector, lăcașurile de cult unde au avut loc întâlnirile primind bani de la Primărie, după cum recunoaște și primarul.

Hotnews.ro a încercat să-l contacteze pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru a obține un punct de vedere, însă acesta nu a răspuns până la această oră apelurilor și mesajelor noastre. Imediat ce vom avea un punct de vedere îl vom publica.

”Da, mă întâlnesc și în biserică, și în scările de bloc. Eu de obicei dau loc de întâlnire în anumite zone, în părculețe, dar ploua atât de rău și am intrat acolo. Era și biserica în construcție, m-am dus să văd și cum mergeau lucrările la acea biserică și erau și 7-8 persoane acolo”, a declarat inițial primarul Dan Tudorache.

Întrebat și de celelalte întâlniri, edilul spune că acest lucru este firesc. ”Mă întâlnesc cu oamenii și în biserică. Noi, Primăria Sector 1, investim și în lăcașele de cult, avem 39 pe raza Sectorului 1 și, în general, spun că la data cutare, ora cutare, merg la biserica cutare. Mi se pare normal să mă văd cu cetățenii și acolo. Eu sunt primar. Nu vorbesc politică, eu vorbesc despre problemele din zonă. Preoții strâng oamenii, nu eu. Eu le spun că, dacă sunt oameni care au probleme în zona respectivă, cu strada, cu blocul, cu reabilitarea, să vină. Unde mă invită, vin. Preoții mă invită. Nu am cerut așa ceva. Eu spun că vin în zona bisericii, dacă sunt oameni doritori, eu le stau la dispoziție. Dar eu mă duc cu Directorul de Investiții să văd dacă sunt probleme la biserica respectivă. Noi am alocat sume de bani pentru biserică, știți foarte bine”, a explicat edilul.

Pe 10 aprilie, primarul s-a întâlnit cu cetățenii la o biserică din Cartierul Aviației. ”Cu reprezentanți ai locuitorilor din cartierul Aviației (fostul cartier Herăstrău, denumire la care unii dintre ei ar dori să se revină) m-am întâlnit astăzi la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ca în majoritatea zonelor de blocuri, principalele probleme la care ni s-au cerut soluții sunt locurile de parcare și spațiile verzi. Am mai primit solicitări legate de semnalizarea rutieră, de repararea asfaltului, de amenajarea de locuri de joacă și de baze sportive pentru copii, singura de acest gen din zonă fiind acum în proprietate privată”, a postat primarul pe pagina de Facebook.

Pe 10 aprilie, primarul s-a întâlnit cu locuitorii din zonă la Biserica Sfânta Maria Herăstrău. ”Cu membrii comunității din cartierul Băneasa, discuțiile au fost ample. Cum era și firesc, într-o zonă aflată în plină expansiune imobiliară, acestea au fost despre sau conexe cu problematica ridicată de construcțiile care au fost deja făcute, dar și legate de imobilele care se ridică în continuare aici. De la infrastructură, la depozitare ilegală de deșeuri, de la lipsa semnalisticii rutiere adecvate, la străzi care nu sunt încă asfaltate, într-o zonă în care acum se află 300 de apartamente în construcție. Iar toate acestea s-au discutat în Biserica Sfânta Maria Herăstrău, singura biserică din paiantă din București, construită în 1952 și situată pe strada Trifești, în imediata proximitate a ansamblului rezidențial omonim”, a postat edilul.

Pe 4 aprilie a avut loc o altă întânire la Biserica Bazilescu. "Biserica e ca un spital, doar că noi vindecăm suflete", mi-a spus astăzi părintele de la Biserica Bazilescu, lăcaș de cult în jurul căruia a luat naștere și a crescut un întreg cartier bucureștean. La întâlnirea de azi, am discutat cu membrii comunității despre situația Teatrului Masca, despre Teatrul de Vară din parc, dar și despre groapa de gunoi IRIDEX. Le-am promis că voi lupta până la capăt pentru închiderea acestei surse de poluare și că nici procesul pe care mi l-au intentat personal nu mă va opri. Îi asigur că îi vom sprijini, prin toate mijloacele de care dispunem, în orice inițiativă pe care o vor avea”, a postat Dan Tudorache pe pagina de Facebook.

Tot pe 4 aprilie, primarul a avut o întâlnire cu cetățenii și la Mănăstirea Cașin.

”Astăzi m-am întâlnit cu membri ai comunității din zonă la Mănăstirea Cașin, loc foarte drag mie, nu doar pentru faptul că aici am fost botezat, ci și datorită oamenilor care îl...sfințesc. Discuțiile purtate au acoperit o gamă largă de subiecte fierbinți din sector, începând cu problemele din zona Coralilor, trecând, cu precauție, pe sub Podul Constanța (poate ne aude/citește și cineva de la Ministerul Transporturilor) și ajungând în Sisești și Odăi. Problematica de azi mi-a întărit convingerea că trebuie să finalizăm cât mai repede posibil PUZ-ul Sectorului 1, primul complet și coerent de după 1990”, a scris primarul.

De-a lungul timpului, Primăria Sectorului 1 a fost foarte generoasă cu biserica. În proiectul de buget pe anul 2019, Primăria Sectorului 1 vrea să aloce circa 6 milioane de lei pentru biserici:

- 500.000 lei pentru construirea paraclisului ortodox Izvorul Tămăduirii;

- 200.000 lei pentru construire clopotniță și capelă mortară, amenajări exterioare Parohia Tuturor Sfinților;

- 500.000 lei pentru consolidare Mănăstirea Cașin;

- 4 milioane lei pentru consolidare și restaurare Biserica Sfântul Vasile cel Mare;

-564.000 lei pentru lucrări de intervenție la biserica Adormirea Maicii Domnului Pitar Moș;

În 2018, Primăria Sectorului 1 a alocat 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, iar în 2017 - 20 milioane lei.






populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”