BOMBA zilei! Tăriceanu, primul pas concret în despărțirea de Dragnea? În pofida îndemnurilor șefului PSD a refuzat s-o invite pe o apropiată a lui Putin la București!

BOMBA zilei! Tăriceanu, primul pas concret în despărțirea de Dragnea? În pofida îndemnurilor șefului PSD a refuzat s-o invite pe o apropiată a lui Putin la București!

Bomba zilei! Tăriceanu, primul pas concret în despărțirea de Dragnea? În pofida îndemnurilor șefului PSD a refuzat s-o invite pe o apropiată a lui Putin la București! Dragnea l-a sfătuit, cităm: „Să nu-i irităm pe ruși”. Cu toate acestea, Senatul României i-a transmis Valentinei Matviyenko, președinta Consiliului Federației Rusiei, că nu poate participa la reuniunea Asociației Senatelor din Europa. Reuniunea va avea loc în intervalul 14-16 iunie a.c. la București. Acest incident dă și mai multă apă la moară celor care spun că până la sfârșitul anului vom avea un guvern de uniune națională, dar fără PSD.

Gestul lui Tăriceanu este cu atât mai special având în vedere că acum doi ani, în ianuarie 2016, a ignorat considerentele în baza cărora a refuzat acum prezența unui oficial rus la București invitându-l pe Serghei Narâșkin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, aflat și el pe aceeași listă pe care se află acum Valentina Matviyenko.

Conform surselor noastre, ministerul de externe al Federației Ruse a transmis și o notă de protest în legătură cu acest lucru.

Valentina Matviyenko, femeia cu cea mai înaltă poziție în stat, după președintele Vladimir Putin, cea care prezidează Consiliul Federației Ruse, a fost informată oficial că nu poate participa la reuniunea de la București, ca urmare a deciziei luate de gazda reuniunii, Senatul României, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu.

Președinta camerei superioare a parlamentului Federației Rusiei se află pe lista persoanelor declarate indezirabile de către SUA și UE ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia în 2014.

Valentina Matviyenko, a fost guvernatorul celui de-al doilea oraș al Rusiei, St Petersburg până în 2011, când a fost aleasă în fruntea Consiliului Federației. Matviyenko a fost dintotdeauna un aliat politic al lui Putin, fiind alături de acesta în Partidul Rusia Unită. Deși Matviyenko rămâne un politician proeminent ca șef al Consiliului Federației, acest organism legislativ a fost denunțat de SUA și UE ca fiind un organism parlamentar cu rol decorativ, fiind evident că are o influență redusă asupra deciziilor politice majore. În 2014, după criza din Crimeea, Matviyenko a numit sancțiunile "șantaj politic", dar a declarat că nu are active în străinătate, după cum a informat agenția Interfax.

 Asociaţia Senatelor din Europa (ASE) s-a constituit la iniţiativa preşedintelui Senatului Republicii Franceze, în ziua de 8 noiembrie 2000, la Paris. Asociaţia reuneşte preşedinţii camerelor superioare ale parlamentelor din state europene şi are ca obiective: dezvoltarea relaţiilor dintre membrii săi; promovarea bicameralismului în cadrul democraţiei parlamentare; consolidarea identităţii şi conştiinţei europene. Din ASE fac parte, în prezent, 15 camere superioare europene (Austria, Belgia, Bosnia şi Herţgovina, Marea Britanie, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Republica Federală Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Federaţia Rusă, Slovenia, Spania) şi Consiliul de Stat din Luxemburg, cu statut de observator.


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!