Bölöni ne trezește din „beția“ calificării la Euro 2024: Loți a „tăiat“ cu bisturiul, ca de obicei

Bölöni ne trezește din „beția“ calificării la Euro 2024: Loți a „tăiat“ cu bisturiul, ca de obicei

România e țara extremelor. Acum două săptămâni, era la modă să dai cu „pietre“ în echipa națională. Încă de atunci, „Adevărul“ a atras atenția că facem o mare greșeală, desființând prima reprezentativă înainte ca ea să fi jucat vreun meci la turneul final.

Ladislau Bölöni. FOTO: Arhiva Adevărul

Ladislau Bölöni. FOTO: Arhiva Adevărul

Acum, am căzut în extrema cealaltă. Și, în mod șocant, vedem oameni la televizor care vorbesc despre calificarea tricolorilor în semifinală și în finala Euro 2024. Asta după o singură victorie la această competiție în trei partide.

De-a lungul anilor, Ladislau Bölöni (71 de ani), un nume uriaș pentru România – e primul jucător care a adunat 100 de selecții sub tricolor! – s-a arătat șocat de modul în care se exagerează în fotbalul nostru. Mai ales în privința laudelor după un rezultat pozitiv. Într-o intervenție la emisiunea Fanatik la Euro, Bölöni a remarcat că, în stilul nostru caracteristic, repetăm greșeala exagerărilor.

Ce a spus Bölöni la Fanatik la Euro?

*Până la urmă cine a câştigat? Care victorie?! Eu am văzut 1-1 (n.r. în România – Slovacia) şi 0-0 (n.r. în Ucraina – Belgia), de asta întreb. Dacă vorbim de calificare, mă gândesc, în primul rând, la calificarea la Euro, care a fost foarte importantă. Fotbalul nostru a avut nevoie de o calificare, indiferent cum.

*Sunt puţin în dificultate să vorbesc despre ce am văzut la Euro 2024. Primul meci (n.r. – România – Ucraina, scor 3-0) nu l-am urmărit. Am văzut golurile, foarte frumoase, care te entuziasmează. Aşa trebuie să fie, atmosferă de entuziasm, de victorie. E foarte bine, să continuăm aşa. Dar, după Ucraina, trebuie să acceptăm şi anumite critici. E adevărat că puteam să marcăm împotriva Belgiei, dar tot atât de adevărat e că echipa noastră a suferit foarte mult în acest meci.

*Al treilea meci (n.r. – cu Slovacia) a fost mai… Subconştientul lucra. Dacă nu pierdem, ne calificăm. E normal, omenesc. S-a obţinut un meci nul. Am tratat acest meci cu creierul, cu inteligenţă.

*Mie nunţile nu prea îmi plac, să vă spun sincer (n.r. – aluzie la exagerările din România). Ultima nuntă frumoasă la care am fost a fost nunta lui Mutu. De ce nu putem să tratăm treaba asta (n.r. – calificarea în optimile Euro 2024) ca adulţii? Cu maturitate. Eşti bucuros că te-ai calificat şi din această calificare să câştigi. Deocamdată, n-am câştigat ceva extraordinar. N-am fost într-o grupă atât de dificilă. O grupă serioasă, dar până la urmă, dacă ne uităm la celelalte echipe: Ucraina, Slovacia şi Belgia. Nicio echipă din acestea nu e de top european. Nici Belgia. După părerea mea. Are potenţialul, dar ce a dovedit în această grupă e că îi opreşte ceva. De Bruyne sau Lukaku au jucat la 60-70% din ce ştim.

*Belgia să rateze atât de mult… Nu e aceeaşi echipă pe care o ştim de 2-3 ani. Ştiu că sunt locul 3 în lume, dar nu m-au uluit. Italia poate fi eliminată, dar simţi o forţă acolo, mai mare ca la belgieni.

*Să nu exagerăm, pentru că în ambele sensuri e rău. Nu trebuie să facem nuntă şi nici înmormântare. Există viaţă între ele. Să fim serioşi, să stăm cu picioarele pe pământ, să jucăm cu entuziasm, cum a fost cu Ucraina. Eu cred că e un câştig acest turneu pentru echipa naţională. Abia acum începe Campionatul European adevărat (n.r. – din optimi încolo).

Euro 2024, tabloul optimilor

29 iunie (Berlin, 19.00): Elveția – Italia

29 iunie (Dortmund, 22.00): Germania – Danemarca

30 iunie (Gelsenkirchen, 19.00): Anglia – Slovacia

30 iunie (Koln, 22.00): Spania – Georgia

1 iulie (Frankfurt, 19.00): Franța – Belgia

1 iulie (Frankfurt, 22.00): Portugalia – Slovenia

2 iulie (Munchen, 19.00): România – Olanda

2 iulie (Leipzig, 22.00): Austria – Turcia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii