Bologa, după ce a fost respins la şefia DNA: Poţi fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu doar pentru lipsa lor
Crin Bologa susține, referitor la faptul că nu a fost nominalizat pentru un nou mandat la conducerea DNA, că "poti fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor".
Crin Bologa a candidat pentru un nou mandat de şef al DNA. Foto: News.ro
"Eu constat că poţi fi sancţionat şi pentru rezultate pozitive, nu numai pentru lipsa rezultatelor", a declarat Crin Bologa, fost şef al DNA, pentru Adevărul, solicitat să comenteze decizia Ministerului Justiţiei.
Mandatul lui Crin Bologa la şefia DNA a expirat pe 20 februarie, cea care asigură conducerea până la numirea unui nou şef fiind Monica Danciu, adjunct al şefului DNA.
Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că l-a propus pe Marius Voineag la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). La procedură s-a înscris şi cel care a asigurat conducerea instituţiei până în februarie, Crin Bologa, însă nu a fost propunerea lui Cătălin Predoiu.
Propunerea ministrului a fost o surpriză pentru unii magistraţi, fiind aşteptată o reconfirmare în funcţie a lui Bologa, cu atât mai mult cu cât pentru primul mandat a fost propus chiar de actualul ministru, Cătălin Predoiu.
Cine este viitorul șef al DNA
Contracandidatul lui Crin Bologa a fost adjunctul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică de la Parchetul General, Marius Voineag.
A intrat în magistratură în 2006, iar după finalizarea cursurilor de la INM a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În 2013, a ajuns la DIICOT, iar din 2014 a ocupat postul de procuror șef al Biroului de combatere a infracțiunilor vamale și contra pieței de capital în cadrul DIICOT. Ulterior, în 2017 a devenit șef al Serviciului de combatere a criminalității economico-financiare din DIICOT, iar în iulie 2020 a fost delegat adjunct al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General.
Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers și dosarul manipulării pieței de capital care îl privește pe fostul șef al SIB BANAT, Dragoș Bîlteanu.
O situația similară este și la Parchetul General, unde nici mandatul Gabrielei Scutea nu a fost reconfirmat, fiind nominalizat ca procuror general Alex Florența, în prezent procurori DIICOT.
Sursa: adevarul.ro