Bill Gates o sprijină pe Kamala Harris. Suma enormă donată campaniei candidatei democrate

Bill Gates o sprijină pe Kamala Harris. Suma enormă donată campaniei candidatei democrate

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut o donaţie de 50 de milioane de dolari către Future Forward USA Action, un ONG care sprijină campania candidatei democrate, Kamala Harris.

Bill Gates stă într-un fotoliu

Bill Gates o sprijină pe Kamala Harris Foto arhiva

Potrivit New York Times, Gates nu și-a exprimat niciodată poziția față de alegerile prezidențiale în mod public, dar cu două săptămâni înaintea alegerilor din SUA, miliardarul a făcut o donație organizației non-profit care sprijină democrația.

Aceasta nu este primul sprijin răsunător primit de vicepreşedinta Harris, în iulie primise deja sprijinul starului de la Hollywood George Clooney, unul dintre primii mari donatori democraţi care i-au cerut lui Joe Biden să demisioneze, şi al Melindei French Gates, fosta soţie a cofondatorului Microsoft Bill Gates.

Apropiați ai miliardarului au dezvăluit că Gates discutase despre donaţia sa pro-Harris și cu Mike Bloomberg, fostul primar al oraşului New York şi un susţinător important al Future Forward, donând aproape 20 de milioane de dolari organizației.

Bill Gates este un critic al lui Donald Trump . Gates crede că posibila victorie a lui Trump la alegeri va duce la reduceri ale programelor de planificare familială şi de sănătate globală.

„Susţin candidaţii care demonstrează un angajament clar pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, reducerea sărăciei şi lupta împotriva schimbărilor climatice în Statele Unite şi în întreaga lume”, a declarat Gates pentru The New York Times, fără a confirma direct donaţia către Kamala Harris.

„Dar aceste alegeri sunt diferite, cu o importanţă fără precedent pentru americani şi pentru cei mai vulnerabili oameni din întreaga lume”, a punctat el.

Kamala Harris are de partea ei ca aliați pe oameni ca Bill Gates şi Mike Bloomberg în timp ce Donald Trump îi are alături pe alţi miliardari din domeniul tehnologiei, cel mai proeminent fiind Elon Musk

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

3 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”