Biden și Trump au căzut de acord asupra dezbaterilor pentru prezidențiale. Acestea vor avea loc în statul-cheie Georgia

Biden și Trump au căzut de acord asupra dezbaterilor pentru prezidențiale. Acestea vor avea loc în statul-cheie Georgia

Joe Biden și Donald Trump au confirmat participarea la două dezbateri prezidențiale televizate, care vor avea loc în lunile iunie și septembrie, oferind o platformă pentru confruntări politice de prim rang ce ar putea influența semnificativ cursa pentru Casa Albă.

Trump vs.  Biden. FOTO gettyimages

Trump vs. Biden. FOTO gettyimages

Prima dezbatere, organizată de CNN, este programată pentru 27 iunie și va avea loc în statul-cheie Georgia. Evenimentul va fi moderat de Jake Tapper și Dana Bash, și se va desfășura fără public în direct, conform anunțului oficial făcut de CNN.

Această dezbatere vine într-un moment neobișnuit de timpuriu pentru un an electoral, subliniind importanța sa strategică.

Cea de-a doua dezbatere va fi găzduită de ABC pe 10 septembrie, oferind o nouă ocazie candidaților să își prezinte viziunile și să își confrunte ideile înainte de alegerile generale din noiembrie.

Donald Trump stă bine în principalele sondaje din SUA. FOTO: EPA EFE

Donald Trump stă bine în principalele sondaje din SUA. FOTO: EPA EFE

Anunțul privind dezbaterile a urmat după ce președintele Biden, reprezentant al Partidului Democrat, și-a prezentat condițiile pentru a se întâlni cu predecesorul său republican pe scena dezbaterilor. Robert F. Kennedy Jr., un alt concurent important, continuă să facă eforturi pentru a se califica și a influența peisajul electoral actual.

Aceste dezbateri sunt așteptate cu mare interes, promițând să ofere electoratului american o perspectivă clară asupra direcțiilor propuse de principalii candidați la președinție.

Mutând dezbaterile mai devreme în calendarul campaniei prezidențiale, propunerea lui Biden ar putea reduce orice impact pe care l-au avut ciocnirile TV asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din noiembrie, oferindu-le ambilor candidați mai mult timp pentru a-și reveni după orice performanță slabă.

Așa s-a întâmplat cu foștii președinți Barack Obama, George HW Bush, Ronald Reagan, inclusiv Trump , care au au avut prestații slabe în prima lor dezbatere a alegerilor generale înainte de a-și recăpăta forța în întâlnirile ulterioare.

Toți ochii pe Statele Unite

O lume întreagă privește cu sufletul la gură bătălia pentru Casa Albă, chiar dacă până la alegeri a mai rămas exact o jumătate de an. Există temeri serioase, exprimate de mulți analiști, că în cazul în care Donald Trump va ieși învingător, el va decide retragerea SUA din NATO sau că va decredibiliza alianța.

Nu în ultimul rând, se spune și că Trump va abandona Estul Europei, care ar reveni astfel sub influență rusă, la fel ca odinioară, când era sub cizma fostei URSS. Iar cei care susțin aceste lucruri se bazează inclusiv pe unele declarații ale fostului lider de la Casa Albă, mai mult sau mai puțin scoase din context, dar în orice caz neinspirate.

Rivalii lui Trump din SUA, democrații, au încercat să speculeze și să inducă o adevărată psihoză în rândul americanilor și a europenilor, amenințând că orice succes pentru Trump echivalează cu o catastrofă pentru lumea liberă și cu o victorie a Federației Ruse.

Există însă și experți neutri care nu sunt de acord cu aceste afirmații și care îndeamnă la calm, reamintind și că, indiferent cine ar fi președinte în SUA, Washingtonul va urma aceeași politica externă, așa cum a făcut-o de fiecare dată chiar dacă la putere se aflau democrații sau republicanii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii