Bernadette Szocs s-a calificat în finala Campionatului European la dublu feminin. Românca își va apăra aurul cucerit în 2022

Bernadette Szocs s-a calificat în finala Campionatului European la dublu feminin. Românca își va apăra aurul cucerit în 2022

Bernadette Szocs și Sofia Polcanova (România/Austria) s-au calificat în finala probei de dublu feminin de tenis de masă din cadrul Campionatului European Individual 2024, care se desfăşoară la Linz. Cele două sportive îşi vor apăra titlul cucerit în 2022.

Bernadette Szocs și partenera austriacă Sofia Polcanova  Foto: Federația Română de Tenis de Masă

Bernadette Szocs și partenera austriacă Sofia Polcanova Foto: Federația Română de Tenis de Masă

Românca și austriaca sunt campioanele europene en titre și vor lupta, duminică, de la ora 16:30, cu perechea Hana Matelova/Barbora Balazova (Cehia/Slovacia) ca să-și apere titlul cucerit în 2022.

Câștigătoarele din urmă cu doi ani, din Munchen, și-au demonstrat din nou forța la masa de joc, iar sâmbătă au obținut o victorie fantastică în semifinala din Austria, pe masa principală, împotriva perechii Izabela Lupulesku/Sabina Surjan (Serbia).

Într-un meci început cu set pierdut, Bernadette Szocs și Sofia Polcanova s-au completat la masa de joc și, exacte în mișcări și în lovituri, cele două partenere au întors jocul în favoarea lor. Deși surprinse în adversare în penultimul set, în decisiv au lovit fulgerător pentru calificarea cu 3-2 (10-12, 11-4, 11-5, 5-11, 11-3), a transmis Federația Română de Tenis de Masă.

Sofia Polcanova s-a născut la Chișinău, dar reprezintă Austria.

După ce și-au asigurat locul în finala de la dublu, Bernadette și Sofia joacă în această seară pe tabloul de simplu, în sferturi de finală.

Românca o va întâlni de la 19:20 pe franțuzoaica Charlotte Lutz, iar Polcanova pe Sabine Winter. Aceasta se poate întâlni cu partenera sa de dublu doar în finală.

România a trimis la Linz o delegația formată din unsprezece sportivi, șase la feminin și cinci la masculin.

Elizabeta Samara și Andreea Dragoman au părăsit, sâmbătă, tabloul de simplu, de la Campionatul European Individual 2024. Componentele lotului național și-au jucat șansa de a pătrunde printre primele opt jucătoare de simplu, în Linz, ca mai apoi să spere la podiumul european.

Andreea Dragoman, favorita 27, a abordat cu încredere duelul cu favorita 3 a competiției, Jia Nan Yuan (Franța), însă nu a putut fi decisivă în seturi și a cedat, scor 0-4 (6-11, 8-11, 2-11, 7-11).

De un meci strâns a avut parte Elizabeta Samara, favorita 8, cea mai titrată sportivă a ediției din acest an. Tricolora s-a luptat cu favorita 11, Sabine Winter (Germania). Din păcate, după ce a ratat șansa de a închide meciul în setul al șaselea, jucătoarea noastră a cedat ultimele schimburi și meciul, scor 3-4 (10-12, 11-6, 5-11, 12-10, 15-13, 10-12, 6-11).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 VIDEO Surprinzătoarele declarații ale generalului Valeri Zalujnîi despre „armatele NATO”

3 AUDIO Nelu Tãtaru, victima unei răfuieli locale? Stenograme care dau de gândit...

4 VIDEO Puseu de mâncărimi misterioase la o zi după ce Kremlinul a emis o declarație prin care dă asigurări că Putin este sănătos tun

5 „Eu sunt femeie de rate? E cash” / Andreea Tonciu și-a cumpărat bolid de 700.000 de euro, dar fanii sunt convinși că a luat-o în rate