Beneficiile, dar și riscurile sării de Himalaya pentru pielea feței. Ce spun specialiștii
Sarea roz de Himalaya pare să fie noul ingredient minune în îngrijirea pielii, dar ce se întâmplă când îți speli fața cu ea?
Sarea roz de Himalaya este populară în întreaga lume datorită conținutului său ridicat de minerale. Recent, a început să fie folosită și ca ingredient în frumusețe, după ce un expert în yoga facială, Mansi Gulati, ce împărtășește deseori pe Instagram sfaturi pentru îngrijirea pielii, a demonstrat cum să folosești sarea roz de Himalaya, înmuiată peste noapte, pentru a curăța fața.
„Într-un vas de cupru, înmoaie ¼ linguriță de sare peste noapte. A doua zi, spală-ți fața cu această apă magică”, a recomandat Gulati, adăugând că folosit tratamentul o dată pe săptămână ajută la eliminarea celulelor moarte, deoarece sarea acționează ca un exfoliant mecanic și scrub. „Aceasta lasă pielea mai fină, mai moale și mai luminoasă”, a menționat experta.
Beneficiile pe care le poate avea sarea roz de Himalaya pentru pielea feței Colaj
„Acționează ca un agent de curățare a pielii, reduce inflamațiile”
Un dermatolog și director medical la Dermalinks, Ghaziabad și Noida, dr. Vidushi Jain, a recunoscut că spălarea feței dimineața cu această soluție obținută dintr-o linguriță de sare roz lăsată peste noapte în apă, aduce beneficii: „Acționează ca un agent de curățare a pielii, reduce inflamațiile și îmbunătățește sănătatea pielii”.
Potrivit medicului, acest produs conține minerale precum magneziu, calciu, potasiu și fier, care pot avea diverse efecte pozitive asupra pielii, cum ar fi: curăță și detoxifiază, exfoliază, echilibrează pH-ul pielii, hidratează etc..
Efectele incredibile pe care le poate avea sarea roz de Himalaya asupra pielii feței
Soluția ajută la eliminarea murdăriei, petelor și toxinelor care se acumulează pe suprafața pielii. Sarea acționează ca un agent care previne dezvoltarea bacteriilor pe piele, reducând astfel riscul de acnee și alte infecții.
De asemenea, poate fi eficientă ca un exfoliant ușor, deoarece sarea roz elimină stratul exterior al epidermei și stimulează regenerarea celulelor noi.
Soluția poate ajuta și la restabilirea echilibrului pH-ului pielii. O schimbare în pH-ul pielii poate duce la apariția petelor, uscăciunii și la hiperactivitatea glandelor sebacee.
În timp ce sarea de masă, ingredientul nelipsit din bucătărie, are un efect de uscare asupra pielii, sarea roz de Himalaya este mai blândă. Clorura de sodiu, magneziul și calciul sunt printre compușii din apa cu sare roz.
„Puterea detoxifiantă a acestor minerale poate ajuta la creșterea nivelului de hidratare al pielii, precum și la normalizarea pH-ului. Ele pot acționa și ca emolienți pentru pielea iritată și ca un scrub ușor care exfoliază celulele moarte, lăsând pielea mai netedă și mai revigorată”, a menționat dr. Jain.
Pericolele ascunse pentru pielea sensibilă și uscată ale sării de Himalaya
Metoda însă nu este recomandată persoanelor cu piele sensibilă, deoarece sarea poate fi prea abrazivă și poate provoca inflamație, roșeață sau senzație de arsură.
De asemenea, cei care au răni deschise, tăieturi sau acnee severă, pot constata că soluția salină agravează condiția. Sarea poate fi problematică pentru zonele expuse ale pielii, cauzând mâncărimi, furnicături sau durere.
Medicul specialist a mai atras atenția și asupra faptului că persoanele cu pielea extrem de uscată ar putea observa că soluția salină are un efect asemănător deshidratării asupra pielii. În astfel de cazuri, este mai sigur să folosească produse care nu sunt foarte abrazive și care sunt formulate cu emolienți intenși.
În plus, unele persoane pot experimenta reacții alergice la anumite minerale din sare. De aceea, este întotdeauna recomandat să faceți un test pe o mică porțiune de piele înainte de utilizare.
Sursa: adevarul.ro