Beneficii pentru sănătate ale consumului de usturoi înaintea somnului de noapte. Cu cât timp înainte trebuie mâncat
De secole, oamenii s-au bazat pe „farmecele” vindecătoare ale usturoiului. Alicina, o substanță care se găsește în usturoi, luptă în mod natural împotriva germenilor și virusurilor, ținând la distanță boala.
Usturoiul înainte de somn are numai beneficii. FOTO Arhivă
Usturoiul , cunoscut de secole pentru proprietățile sale medicinale, ar putea avea beneficii suplimentare dacă este consumat cu o oră înainte de culcare, potrivit thehealthsite.com.
Dacă faci un obicei din a mânca un cățel de usturoi înainte de a te retrage la somn, vei oferi corpului tău un sistem de apărare mai puternic împotriva invadatorilor sănătății. Cercetările recente sugerează că anumite componente ale usturoiului pot promova un somn mai odihnitor și pot stimula sistemul imunitar.
Îmbunătățirea calității somnului
Un studiu recent a investigat impactul consumului de usturoi asupra calității somnului la adulții în vârstă. Participanții care au consumat zilnic un supliment de usturoi timp de 40 de zile au raportat o îmbunătățire semnificativă a calității somnului, inclusiv o reducere a timpului necesar pentru a adormi și o creștere a somnului profund.
Stimularea sistemului imunitar
Usturoiul este bogat în compuși de sulf, cum ar fi alicina, care au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare. Un studiu publicat în jurnalul "Immunology" a constatat că administrarea de extract de usturoi a dus la o creștere a celulelor imune la persoanele expuse la răceală.
Pe lângă îmbunătățirea somnului și stimularea sistemului imunitar, consumul de usturoi înainte de culcare poate avea alte beneficii potențiale, cum ar fi: reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea circulației sângelui,
Reducerea colesterolului.
Deși cercetările sugerează beneficii potențiale ale consumului de usturoi înainte de culcare, este important să se consume cu moderație. Consumul excesiv de usturoi poate provoca arsuri la stomac și alte probleme digestive, dacă sunteți predispuși.
Cum să scapi de respirația urât mirositoare după ce ai mâncat usturoi
Se pare că un măr pe zi ține departe respirația urât mirositoare. Un medic specialist în sănătate intestinală a devenit viral pe rețelele de socializare după ce a împărtășit modul surprinzător de simplu de a scăpa de respirația urât mirositoare după consumul de usturoi, relatează The New York Post.
Conform doctorului Megan Rossi din Marea Britanie, respirația urât mirositoare ar putea persista până la o zi .
În plus, ea a susținut miercuri printr-o postare publicată pe Instagram că un măr este mult mai eficient decât o gumă de mestecat cu mentă pentru a elimina mirosul lăsat de usturoi.
Medicul a explicat că s-a dovedit din punct de vedere medical că principalul ingredient al usturoiului, alicina, stimulează sistemul imunitar . Cu toate acestea, Rossi a dezvăluit partea mai puțin plăcută a consumului său, spunând că lasă un „miros puternic de usturoi care poate persista aproape o zi".
În loc de guma de mestecat, Rossi a recomandat un măr pentru a învinge respirația urât mirositoare.
„S-a demonstrat că substanțele chimice vegetale (inclusiv quercetina) din măr interacționează cu compușii de sulf din usturoi, eliminând mirosul respectiv", a declarat medicul.
Sursa: adevarul.ro