Beizadeaua unui judecător din Craiova, condamnată la ani grei de pușcărie

Beizadeaua unui judecător din Craiova, condamnată la ani grei de pușcărie

Iustin Covei, fiul unui magistrat craiovean, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte 17 persoane, pentru clonare de carduri bancare.

Iniţial, în 2014, Covei fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare, pedeapsă redusă la şase ani în urma deciziei luate de CAB. În martie 2010, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Iustin Covei, zis "Pralea" sau "Copilu", Jean Marin Mihăilă, zis "Marius", Dragoş Dumitrescu, zis "Baronul", Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă, zis "Miţă", Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel - Marius Trîncă, zis "Bizu" sau "Hermano", Ionel Călin, zis "Nixon", Florin Nicolae-Dirivan, zis "Fulgerică", Alin-Andrei Şoşa, Sorin-Costel Buruiană, Ionuţ-Laurenţiu Tuţă, zis "Ionică", Mihai-Adrian Tîţnea, zis "Ţuc", şi Tudor Rada, acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit Agerpres, grupul era specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică. Potrivit DIICOT, pe raza oraşului Craiova s-au constituit patru grupări infracţionale, cu legături între ele, care acţionau în ţară şi străinătate.

Grup infracțional

Astfel, în cursul anului 2009, Jean-Marin Mihăilă, în calitate de lider, împreună cu Dragoş Dumitrescu, Adrian Abagiu şi învinuitul Nicoliţă Păuna şi alte persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat Tudor Rada, Marius-Francisc Dancă, în vederea desfăşurării unor activităţii de skimming pe teritoriul Australiei şi al altor ţări. Sub coordonarea lui Mihăilă, în perioada februarie 2009-aprilie 2009 inculpaţii au efectuat activităţi de skimming pe teritoriul Australiei, instalând la bancomate dispozitive destinate copierii datelor de pe cărţile de credit (guri de bancomat şi camere video miniaturale), au prelucrat datele astfel obţinute cu ajutorul unor programe informatice special create şi le-au transmis liderului grupului, în vederea utilizării lor pentru efectuarea de operaţiuni frauduloase.

Tot în 2009, Petrel Hălănei şi Iustin Covei, în calitate de lideri, au iniţiat constituirea unui nou grup infracţional organizat, în vederea desfăşurării unor activităţii de skimming, racolând şi alţi inculpaţi. Ei confecţionau echipamente destinate copierii datelor de pe carduri bancare, instalându-le pe ATM-uri, în vederea copierii datelor şi filmării PIN-urilor tastate de clienţii legitimi ai băncilor.

Mod de operare

Datele cardurilor compromise erau prelucrate şi scrise pe carduri blank, utilizate în vederea efectuării retragerilor frauduloase de numerar de la ATM-uri de pe teritoriul României sau din străinătate. Gruparea a acţionat pe teritoriul Iordaniei, fiind coordonată acolo de Ionel Călin, şi pe teritoriul Ciprului, unde activitatea era coordonată de Florin Nicolae-Dirivan. În cursul anului 2009, Ionel Călin Ionel şi Nicu Călin au constituit alte două grupuri infracţionale organizate, acţionând pe teritoriul Iordaniei şi al Ciprului, modul de operare fiind acelaşi.

Procurorii DIICOT au pus sechestru asigurător pe mai multe autoturisme aparţinând inculpaţilor: un Ferrari 360 Modena F131ABE, un Audi A4 , un Audi TT Quattro, un Mercedes Benz C200 Kompressor, două BMW 525 şi 765, un Volkswagen, un Bentley Continental GT şi un Audi Q7. De asemenea, au fost indisponibilizate sumele de 34.000 euro, 9.000 lire sterline, 1.870 USD şi 26.000 de lei.

Denumit şi "copilul teribilist al Craiovei", Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova şi nepot al unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost implicat în mai multe scandaluri, însă a scăpat mereu de anchetele penale. În 2002, Iustin Covei a spart parbrizul unui autoturism Oltcit, susţinând că şoferul maşinii "s-a uitat urât" la el, iar peste un an poliţia l-a prins în timp ce conducea un autoturism BMW neînmatriculat şi fără a avea permis de conducere.

În ianuarie 2004, el a provocat un scandal într-un bar, a fost ridicat de poliţişti iar la Secţia 3 Poliţie a agresat un subofiţer. Peste numai o lună, Iustin Covei a provocat un grav accident rutier. Conducea fără permis un autoturism neînmatriculat şi a rănit grav trei persoane.

Tot în 2004, Covei a intrat cu un scuter într-o maşină a poliţiei, după care a participat la un raliu ilegal iar în iulie 2004 a agresat doi taximetrişti.

În martie 2005, Iustin Covei a obţinut permisul de conducere, după care a avariat maşina primită cadou de la părinţi. În august 2005, l-a dezbrăcat pe un tânăr în pielea goală pentru a-l fotografia iar în ianuarie 2006 a fost acuzat că a înjunghiat o adolescentă


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”