Becali, socoteli stricate de FCSB – Manchester United: marea problemă cu „comoara“ Ligii Europa

Becali, socoteli stricate de FCSB – Manchester United: marea problemă cu „comoara“ Ligii Europa

FCSB înseamnă Faci Ce Spune Becali însă, când tragem linie, vedem că fix acest club, cu această politică bolnăvicioasă, a ajuns să salveze onoarea fotbalului românesc, la nivel de cluburi.

Gigi Becali, patron FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Gigi Becali, patron FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Fiindcă, în tururile preliminare, le-am pierdut pe Universitatea Craiova și Corvinul Hunedoara (o echipă admirabilă, totuși, având în vedere că e din „B“), iar în play-off-ul Conference League, CFR a fost praf și...Pafos. Așadar, doar campioana a trecut cu bine de preliminarii și va evolua în noul format al Ligii Europa, la 7 ani după ultima ei apariție în această competiție. Atunci, bucureștenii au prins prima fază eliminatorie, terminând pe 2 în grupa G, după Viktoria Plzen (Cehia), dar înaintea celor de la Lugano (Elveția) și Hapoel Beer Sheva (Israel). Ulterior, FCSB a părăsit competiția după dubla pierdută cu Lazio (Italia), 2-5 la general.

Acum, Liga Europa, ediția 2024-2025, a trecut la formatul „mamut“, cu 36 de cluburi într-o singură divizie. Fiecare echipă va disputa opt partide: patru acasă, patru în deplasare. La final, locurile 1-8 vor avansa direct în 16-imi. Locurile 9-24 vor juca barajul 16-imilor, tur-retur. Iar locurile 25-36 își vor încheia aventura europeană.

Cel mai așteptat meci a picat prost

La o zi după tragerea la sorți de la Monaco, UEFA a publicat și programul detaliat pentru fiecare formație. Când ne uităm pe cel al FCSB-ului, putem trage mai multe concluzii.

*Startul e perfect, pentru că partidele mai ușoare vin una după alta. Ceea ce înseamnă că FCSB poate aduna puncte și bani, caz în care ar avea șanse reale la o clasare pe locurile 9-24, în cel mai rău caz. În Liga Europa, victoria valorează 450.000 de euro, iar remiza 150.000.

*Partea a doua a campaniei va fi infernală! Începând cu duelul cu Olympiakos de pe Arena Națională, misiunea roș-albaștrilor va fi foarte dificilă. Inclusiv meciul cu Qarabag va fi o mare provocare, pentru că implică o deplasare grea, în Azerbaidjan, în toiul iernii.

*Meciul cel mai neinteresant, cu FK RFS (Letonia), va fi primul, ceea ce e bine. Pentru că, în mod cert, va atrage un număr mare de suporteri pe Arena Națională, în condițiile în care marchează debutul campaniei. Pe lângă faptul că o eventuală victorie a gazdelor va aduce suma de 450.000 de euro din partea UEFA, FCSB poate realiza o lovitură financiară și prin vânzarea biletelor. Iar asta la o partidă care, dacă venea spre finalul campaniei, ar fi lăsat multe locuri goale pe Arena Națională.

*Vestea proastă e că mult așteptatul meci cu Manchester United va fi ultimul de pe Arena Națională. În toiul iernii, când lumea vine mai greu pe stadion. În plus, e posibil ca până atunci FCSB să-și fi compromis șansele de calificare. Caz în care FCSB – Manchester United ar stârni un interes scăzut în rândul fanilor.

Măsură inteligentă gândită de club

FCSB ia în calcul o variantă inteligentă prin care să aibă un număr mare de suporteri pe Arena Națională, indiferent de cum se va comporta echipa în Liga Europa. Patronul Gigi Becali a vorbit despre vânzarea unor „pachete“ pentru toate cele patru confruntări de pe teren propriu, cu FK RFS (Letonia), Midtjylland (Danemarca), Olympiakos (Grecia) și Manchester United (Anglia).

300 de euro pachetul VIP pentru cele patru meciuri de la București. La Tribuna a 2-a, ar putea fi 100 de euro pachetul. Dai 100 de euro, vezi patru meciuri. Zic că nu e mult 100 de euro, nu? Vor fi și bilete la bucată pentru fiecare meci. Ce bilete erau 60 de lei până acum vor fi de 120 de lei pentru Liga Europa, de exemplu“, a explicat Becali.

Programul roș-albaștrilor

Dată Meci

26 septembrie FCSB – FK RFS (22.00)

3 octombrie PAOK Salonic – FCSB (22.00)

24 octombrie Rangers – FCSB (22.00)

7 noiembrie FCSB – Midtjylland (19.45)

28 noiembrie FCSB – Olympiakos (22.00)

12 decembrie Hoffenheim – FCSB (19.45)

23 ianuarie Qarabag – FCSB (19.45)

30 ianuarie FCSB – Manchester United (22.00)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

4 Și-au aruncat în aer apartamentul, după o joacă prostească. Ce au putut să facă doi locuitori ai unui bloc din Vulcan

5 „Încă cinci minute și plămânii ar fi cedat” / Soldații ucraineni povestesc experiența lor cu armele chimice pe care Rusia le folosește din ce în ce ma…