Beatrice Mahler (Institutul ''Marius Nasta'') spune că personalul este suprasolicitat; resursa medicală - o problemă

Beatrice Mahler (Institutul ''Marius Nasta'') spune că personalul este suprasolicitat; resursa medicală - o problemă

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat joi pentru AGERPRES că personalul unităţii medicale este "în totalitate suprasolicitat".

"La noi în spital se lucrează de aproape două săptămâni la un nivel care suprasolicită la maximum personalul medical. Secţia de terapie intensivă este plină. Secţia COVID este plină. Pe lângă aceasta, avem zilnic peste 100 de persoane care se prezintă pozitivi pentru evaluare. Cazurile care sunt internate în secţie sunt extrem de severe. Personalul, în totalitate, este suprasolicitat. Problema în acest moment o reprezintă resursa medicală", a afirmat medicul.

Managerul a subliniat că personalul medical din secţia de terapie intensivă trebuie să fie foarte bine pregătit.

"Dacă vorbim de personal medical mediu pentru terapie intensivă, care necesită un training special, în acest moment nu îl avem pregătit pentru Secţia de terapie intensivă în totalitate... Este adevărat că fiecare vrea să ajute, dar să lucrezi în terapie intensivă la pacientul critic nu este uşor şi îţi trebuie experienţă şi îţi trebuie abilităţi tehnice pe care nu le obţii într-o zi sau două", a arătat medicul.

În opinia sa, numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus nu va scădea până când măsurile de prevenţie nu vor fi respectate de toată lumea.

"Deocamdată, să aşteptăm un platou şi apoi să ne gândim la scădere. Restricţiile trebuie respectate şi fiecare trebuie să privească această perioadă ca o perioadă în care activitatea să fie strict cea necesară şi pe lângă să nu avem alte activităţi. Să stăm acasă fiecare şi să ieşim din casă doar în momentul în care avem de mers la serviciu, de făcut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numărul de cazuri nu o să scadă. Trebuie doar respectate măsurile, avem măsuri, haideţi să le respectăm, haideţi să stăm acasă în momentul în care nu mai avem de făcut altceva, să evităm să ne întâlnim, să evităm petrecerile, să evităm să ieşim fără mască şi să respectăm regulile care sunt, pentru că sunt suficiente. Pentru următorii doi ani, în care ne vom lupta cu această pandemie, soluţia este respectarea regulilor. Nici într-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajută. Sigur, un lockdown se va pune ca problemă atunci când mortalitatea va fi mare şi când numărul de cazuri în terapie intensivă va fi uriaş. Atunci nu o să avem încotro. Dar de ce să ajungem în acest punct? Putem să respectăm reguli până atunci", a mai susţinut medicul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!