Bătălie aprigă în regiunea Kursk. Ucrainenii atacă o închisoare pentru femei unde s-au refugiat soldați ruși

Bătălie aprigă în regiunea Kursk. Ucrainenii atacă o închisoare pentru femei unde s-au refugiat soldați ruși

În regiunea rusă Kursk, forțele ucrainene atacă o închisoare pentru femei în care soldații ruși s-au refugiat și au stabilit poziții de tragere, relatează Ukrainska Pravda.

Ucrainenii atacă o închisoare pentru femei din regiunea Kursk FOTO Captură Video via Ukrainska P

Ucrainenii atacă o închisoare pentru femei din regiunea Kursk FOTO Captură Video via Ukrainska P

Informația a fost preluată de Bild în rusă, un proiect media lansat de tabloidul german Bild, care a postat un clip realizat de Brigada 95 de asalt aerian a forțelor armate ale Ucrainei.

Jurnaliştii publicației scriu că, în timpul înaintării lor în regiunea rusă Kursk, ca parte a ofensivei lor pe teritoriul Rusiei, armata ucraineană a ajuns la o închisoare pentru femei, unde în prezent (vineri) se dau bătălii aprige.

În satul Malaia Loknia, aflat la 14 kilometri de granița cu Ucraina, forțele ruse au transformat colonia penală pentru femei nr. 11 într-o fortăreață și opun rezistență acerbă trupelor ucrainene. Sunt relatări că până și paznicii închisorii ar lua parte la apărarea clădirii.

Ucrainenii atacă închisoarea cu drone FOTO Captură Video

Ucrainenii atacă închisoarea cu drone FOTO Captură Video

Din 2011, închisoarea găzduiește 203 femei, ce ispășesc pedepse cuprinse între 10 și 20 de ani.

Zeci de soldați ruși au fortificat poziții în jurul închisorii, au construit baricade și folosesc turnurile de pază ale închisorii drept poziții de tragere, în timp ce zidurile le oferă protecție împotriva atacurilor ucrainene.

image

Pe de altă parte, forțele ucrainene îi atacă pe ruși cu vehicule de luptă de infanterie Marder de fabricație germană și lovesc cu drone turnul de supraveghere de lângă intrarea închisorii pentru femei.

Bloggerii militari ruși au confirmat faptul că Malaia Loknia este aproape înconjurată de unități ucrainene, dar că soldații ruși din interiorul închisorii continuă să țină apărarea.

De partea sa, Ministerul rus al Apărării susține că toate atacurile ucrainene asupra Malaia Loknia au fost respinse.

Este incert câte deținute se află încă în această închisoare, concluzionează jurnaliștii Bild.

Forțele armate ale Ucrainei au trecut granița ruso-ucraineană în apropierea orașului Sudja din regiunea Kursk la 6 august 2024.

Forțele armate ale Ucrainei au preluat controlul asupra satului Poroz din regiunea Belgorod pe 10 august.

Rusia a implementat un regim de operațiuni de combatere a terorismului, incluzând securitate sporită, restricții de circulație, verificări ale documentelor și monitorizare telefonică în regiunile rusești Briansk, Kursk și Belgorod.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-ați oferit, la prețul de 400.000 de euro, prilejul să-mi sfârșesc cursa vieții împăcat cu mine” / Gabriel Liiceanu, despre amenzile Consiliului Co…

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO Imagini rare surprinse într-o pădure din România

4 VIDEO „Soldații invizibili” care au bătut rușii în Kursk? Putin vorbește de mercenari SUA

5 E haos peste tot în Rusia / Deținuții au luat mai mulți ostatici într-o închisoare din Volgograd