Bărbatul din Maryland care a primit al doilea transplant de inimă de porc a murit, anunță spitalul

Bărbatul din Maryland care a primit al doilea transplant de inimă de porc a murit, anunță spitalul

Cea de-a doua persoană care a primit un transplant de inimă de la un porc a murit, la aproape șase săptămâni de la operația extrem de experimentală, au anunțat marți medicii săi din Maryland (SUA).

Inima de porc transplantată a fost respinsă de organismului americanului FOTO Shutterstock

Inima de porc transplantată a fost respinsă de organismului americanului FOTO Shutterstock

Lawrence Faucette, în vârstă de 58 de ani, era pe moarte din cauza unei insuficiențe cardiace și nu era eligibil pentru un transplant de inimă tradițional atunci când a primit inima de porc modificată genetic, pe 20 septembrie.

Potrivit Școlii de Medicină a Universității din Maryland, inima a părut sănătoasă în prima lună, dar a început să dea semne de respingere în ultimele zile. Faucette a murit luni.

Într-o declarație publicată de spital, soția lui Faucette, Ann, a declarat că soțul ei „știa că timpul petrecut cu noi era scurt și că aceasta a fost ultima lui șansă de a face ceva pentru alții. Nu și-a imaginat niciodată că va supraviețui atât de mult timp cât a făcut-o".

Anul trecut, echipa din Maryland a efectuat primul transplant din lume de inimă de la un porc modificat genetic la un alt bărbat pe moarte, potrivit AP .

David Bennett a supraviețuit două luni înainte ca acea inimă să cedeze, din motive care nu sunt complet clare, deși mai târziu au fost găsite în interiorul organului semne ale unui virus de porc.

Lecțiile trase din acel prim experiment au dus la schimbări, inclusiv la o mai bună testare a virusului, înainte de a doua încercare.

„Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să profităm la maximum de ceea ce am învățat din experiența noastră", a declarat într-o declarație Dr. Bartley Griffith, chirurgul care a condus transplantul la Centrul Medical al Universității din Maryland.

Încercările de transplanturi de organe de la animale la oameni - numite xenotransplanturi - au eșuat timp de decenii, deoarece sistemul imunitar al oamenilor a distrus imediat țesutul străin. Acum, oamenii de știință încearcă din nou folosind porci modificați genetic pentru a le face organele mai asemănătoare cu cele umane.

100.000 de americani sunt în așteptarea unui organ pentru transplant

Faucette, un veteran al Marinei și tată a doi copii din Frederick, Maryland, fusese refuzat pentru un transplant de inimă tradițional din cauza altor probleme de sănătate, când a venit la spitalul din Maryland, fără opțiuni și exprimându-și dorința de a petrece mai mult timp cu familia sa.

La jumătatea lunii octombrie, spitalul a declarat că Faucette a reușit să se ridice în picioare și a publicat o înregistrare video care îl arată cum muncește din greu la fizioterapie pentru a-și recăpăta forța necesară pentru a încerca să meargă.

Șeful xenotransplantului cardiac, Dr. Muhammad Mohiuddin, a declarat că echipa va analiza ce s-a întâmplat cu inima pe măsură ce va continua să studieze organele de porc.

Mulți oameni de știință speră că xenotransplanturile ar putea compensa într-o bună zi lipsa uriașă a donațiilor de organe umane. Mai mult de 100.000 de persoane se află pe lista națională pentru un transplant, majoritatea așteptând rinichi, iar mii de persoane vor muri în așteptare.

O mână de echipe științifice au testat rinichi și inimi de porc în maimuțe și în corpuri umane donate, sperând să învețe suficient pentru ca Food and Drug Administration să permită studii oficiale de xenotransplant.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…