Bărbatul care a tras asupra lui Donald Trump avea dispozitive explozive în mașină. De unde avea arma

Bărbatul care a tras asupra lui Donald Trump avea dispozitive explozive în mașină. De unde avea arma

Oficiali din cadrul forțelor de ordine au declarat sub rezerva anonimatului pentru Associated Press că au fost găsite materiale pentru fabricarea bombelor în mașina bărbatului în vârstă de 20 de ani suspectat că a tras focuri de armă asupra lui Donald Trump la mitingul său electoral dintr-un orășel din Pennsylvania.

Polițiștii blochează o stradă din Bethel Park, Pennsylvania, unde a locuit suspectul FOTO Profimedia

Polițiștii blochează o stradă din Bethel Park, Pennsylvania, unde a locuit suspectul FOTO Profimedia

De asemenea, au fost găsite materiale pentru fabricarea de bombe la domiciliul acestuia. Wall Street Journal a relatat că mașina lui Thomas Matthew Crooks era parcată în apropiere de locația evenimentului. El a tras din exteriorul perimetrului în aer liber securizat, au transmis forțele de ordine.

Înregistrările publice arată că Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, era înregistrat ca alegător republican în statul Pennsylvania, însă rapoartele federale privind finanțarea campaniilor arată, de asemenea, că acesta a donat 15 dolari unui comitet de acțiune politică progresistă pe 20 ianuarie 2021, ziua în care președintele SUA Joe Biden a depus jurământul.

Autoritățile au declarat reporterilor că Crooks nu avea asupra sa niciun act de identitate, astfel că l-au identificat pe baza ADN-ul și altor metode de confirmare a identității.

Doi oficiali de aplicare a legii au declarat pentru The Associated Press că anchetatorii bănuiesc că arma a fost cumpărată de tatăl lui Thomas Matthew Crooks cu cel puțin șase luni în urmă.

Oficialii au declarat că agenții federali încearcă să stabilească când și cum Crooks a obținut arma, precum și pentru a aduna informații suplimentare despre el, în încercarea de a identifica un posibil motiv. Ancheta se concentrează asupra lui Crooks. Oficialii nu au fost autorizați să discute public detalii ale investigației și au vorbit cu AP sub rezerva anonimatului.

Potrivit The Telegraph, care citează presa americană, Crooks purta un tricou cu emblema unui canal YouTube pro-arme când a fost ucis sâmbătă de un lunetist al forțelor speciale după ce a tras trei focuri de armă asupra fostului președinte american.

Unul dintre gloanțe a zgâriat urechea lui Trump, împrăștiindu-i sânge pe față. Un bărbat care stătea în spatele lui Trump a fost împușcat și a murit, iar alte două persoane au fost grav rănite.

Poliția a efectuat percheziții la domiciliul atacatorului

Potrivit relatărilor, agenți de securitate puternic înarmați au percheziționat locuința lui Crooks din Bethel Park, la marginea orașului Pittsburgh, la aproximativ o oră de mers cu mașina la sud de Butler, orășelul post-industrial în care a fost organizat mitingul electoral al lui Donald Trump.

„În prezent, nu am identificat un motiv, însă anchetatorii noștri lucrează neobosit pentru a încerca să identifice motivul", a declarat Kevin Rojek, agent special FBI din Pittsburgh.

Pușcă semi-automată AR-15 recuperată de la locul faptei

Crooks a tras asupra lui Trump de pe acoperișul unei magazii din afara cordonului de securitate instituit în jurul mitingului dintr-un parc din centrul orașului Butler în jurul orei locale 18.15, la scurt timp după ce fostul președinte american începuse să vorbească.

Martorii au declarat că Crooks „s-a târât” pe un acoperiș aflat la mai puțin de 100 m distanță de candidatul republican la președinție. Ei au declarat că Crooks a petrecut apoi două sau trei minute pentru a se echilibra, înainte de a ținti și de a trage în Trump.

Forțele de securitate americane au declarat că au recuperat o pușcă semiautomată AR-15 de lângă trupul lui Crooks. Puștile semiautomate AR-15 au fost folosite în mai multe atacuri armate în masă în SUA și au devenit punctul central al dezbaterii privind armele de foc.

Crooks purta pantaloni scurți bej și un tricou gri cu logo-ul unui canal YouTube pro-arme numit Demolition Ranch.

Este unul dintre cele mai populare canale pro-arme din SUA, având aproape 12 milioane de abonați, și publică videoclipuri instructive cu clienți care învață să tragă la poligonul Demolition Ranch din Texas.

Tatăl lui Crook a declarat pentru CNN că încearcă să afle „ce naiba” se întâmplă, dar că va vorbi cu forțele de ordine înainte de a spune ceva despre fiul său.

Analiștii de informații din surse deschise au raportat că Crooks nu părea să utilizeze canalele principale de social media, cum ar fi Facebook sau Instagram și avea o amprentă pe internet aproape neglijabilă, ceea ce este foarte neobișnuit pentru un tânăr de 20 de ani. În schimb, analiștii au declarat că Crooks coresponda cu prieteni și asociați pe un server Discord pe care încearcă acum să îl acceseze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii