Bărbatul care a provocat un incendiu în Parlament cu o sticlă de benzină a fost prins. Ce le-a spus polițiștilor după capturare

Bărbatul care a provocat un incendiu în Parlament cu o sticlă de benzină a fost prins. Ce le-a spus polițiștilor după capturare

Un bărbat a provocat un incendiu, marți, 17 septembrie, în Palatul Parlamentului, într-un magazin aflat în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților, din motive încă necunoscute. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate în urma incidentului de securitate, în timp ce bărbatul a reușit să fugă. Oamenii legii au reușit să-l identifice după câteva ore, dar l-au prins abia aproape de miezul nopții, scrie Digi24 .

Bărbatul le-a spus polițiștilor care a fost intenția lui

ACTUALIZARE, miercuri, 18 septembrie, 00:40 - „Pot să vă confirm că bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar acest lucru s-a întâmplat în urma tuturor activităților derulate de polițiștii din Capitală, împreună cu alte structuri din domeniu, din IGPR.

Doresc pe această cale să mulțumesc în primul rând tuturor cetățenilor care ne-au semnat fie la 112, fie în mod direct cu privire la posibile locații în care s-ar afla bărbatul, de asemenea transmitem din partea Poliției Române mulțumiri și dumneavoastră, reprezentanților mass-media, pentru mediatizarea fotografiei cu autorul comiterii acestei fapte.

Bărbatul a fost depistat pe raza Secției 11, urmează ca acesta să fie condus la Serviciul Criminalistică pentru a fi amprentat, apoi condus la cercetarea la fața locului, în hotelul unde a fost depistat, iar ulterior va fi condus la Secția 17, acolo unde va fi audiat.

Din primele declarații date polițiștilor reiese că acest bărbat nu a avut în intenție să rănească vreo persoană, intenția a fost de a produce daune într-o instituție fundamentală a statului român.

Țin să menționez că el a fost prins în timp record.

Bărbatul nu a opus rezistență, la reținere. A fost oarecum surprins că a fost depistat atât de repede de polițiști. A fost cooperant din punct de vedere al imobilizării și din punct de vedere al conducerii către sediul poliției. Asta nu îl absolvă cu nimic față de fapta pe care a comis-o, și vorbim aici de distrugere prin incendiere, faptă care prevede o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare.

În ceea ce îl privește, vor fi propuse măsuri legale, indiferent de motivele care au stat la baza comiterii acestei fapte”, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română.


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

2 Cel puțin 9 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Israe…

3 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front

4 Revin brigăzile de geniu. Primul semn că Franța se pregătește de un război de mare intensitate

5 Paradoxul litoralului românesc: stațiuni ca acum 30 de ani, la prețuri de actualitate: „Mergem la mare să ne umplem de spume”