Barack Obama se alătură taberei democraților care îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă

Barack Obama se alătură taberei democraților care îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă

Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat că fostul său vicepreşedinte şi actual lider la Casa Albă, Joe Biden, ar trebui să-şi reconsidere în mod serios candidatura pentru un nou mandat, potrivit The Washington Post .

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

Barack Obama le-a spus apropiaţilor săi în ultimele zile că şansele de victorie ale preşedintelui Biden s-au diminuat foarte mult, mai ales în urma dezbaterii electorale din 27 iunie cu contracandidatul său republican Donald Trump, şi consideră prin urmare că actualul preşedinte democrat trebuie să se gândească serios la viabilitatea candidaturii sale.

Potrivit sursei citate, Obama este îngrijorat de scăderea lui Biden în sondaje şi de faptul că acesta din urmă este abandonat de mai mulţi donatori, care nu mai doresc să ofere fonduri pentru un candidat ale cărui şanse electorale scad.

Totodată, mai multe surse din Congresul american au declarat pentru The Guardian , Joe Biden pare tot mai deschis variantei de a se retrage din alegerile prezidențiale.

În timp ce continuă să insiste că va fi candidatul partidului în scrutinul din noiembrie, președintele a început să pună întrebări despre datele negative din sondaje și dacă vicepreședintele Kamala Harris, considerată favorita pentru a-l înlocui în cazul în care s-ar retrage, se descurcă mai bine.

Indicațiile unei posibile reconsiderări vin după ce Biden a fost testat pozitiv miercuri pentru Covid-19 , forțându-l să se izoleze câteva zile și să întrerupă o vizită de campanie în Nevada, care făcea parte dintr-o acțiune de a arăta că candidatura sa era foarte vie.

Aceasta coincide, de asemenea, cu date noi din sondaje care arată că acum este devansat de Trump cu două puncte în Virginia, un stat pe care l-a câștigat cu 10 puncte în 2020.

Sondajul Emerson College Polling/The Hill a arătat că Trump este înainte cu 45% la 43%, în marja de eroare, dar în concordanță cu o serie de alte sondaje care arată că sprijinul pentru Biden a scăzut în mai multe state de la prestația sa dezastruoasă de la dezbaterea de luna trecută din Atlanta.

Biden şi-a văzut candidatura slăbită după acea dezbatere, în care a părut nesigur, adesea dezorientat şi incoerent. Aceasta a alimentat discuţiile despre capacitatea preşedintelui în vârstă de 81 de ani de a mai câştiga cursa prezidenţială şi de a-şi mai exercita atribuţiile. Totuşi, el a asigurat, cel puţin până în prezent, că rămâne în cursă, deşi inclusiv importanţi congresmeni democraţi i-au sugerat să se retragă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii