Bancnotele Regelui Carol se vând ca pâinea caldă la licitații. De câte ori sunt mai scumpe decât valoarea nominală

Bancnotele Regelui Carol se vând ca pâinea caldă la licitații. De câte ori sunt mai scumpe decât valoarea nominală

Bancnotele cu portretul Regelui Charles al III-lea sunt în circulație din luna iunie și sute dintre ele au fost vândute la licitații caritabile.

În circulație sunt bancnote cu portretele actualului și fostului monarh. FOTO Bank of England

În circulație sunt bancnote cu portretele actualului și fostului monarh. FOTO Bank of England

Noile bancnote de 5, 10 , 20 și 50 de lire sterline, cu chipul regelui Carles al III-lea au intrat în circulație în luna iunie.

Regele a primit un set complet al primelor emisiuni - fiecare cu un număr de serie care se termina cu 000001 - dar sute de alte bancnote cu numere de serie mici au fost vândute, scrie bbc.com.

O singură bancnotă de 10 lire sterline cu numărul de serie HB01 000002 a fost vândută pentru 17 000 de lire sterline în timpul licitației.

De asemenea, o foaie de 40 de bancnote de 50 de lire sterline, cu o valoare nominală de 2.000 de lire sterline, a fost vândută pentru 26.000 de lire sterline. Acesta a fost un record pentru orice licitație a Băncii Angliei.

Cele patru vânzări organizate de casa de licitații Spink din Londra au strâns în total 914.127 de lire sterline.

Colecționarii caută bancnote care să se apropie cât mai mult de numărul de serie 000001, de unde și sumele mari strânse.

Când bancnotele au intrat în circulație, în iunie, Poșta a raportat că, în prima zi, colecționarii au vizitat sucursalele care aveau stocuri de bancnote. De asemenea, s-a format o coadă în fața Băncii Angliei din Londra.

Sarah John, casiera șefă a băncii - a cărei semnătură se află pe bancnote - a declarat că este încântată" de faptul că s-a strâns o sumă atât de remarcabilă".

Încasările vor fi împărțite în mod egal între 10 organizații caritabile alese de bancă:

Este pentru prima dată când monarhul Charles apare pe bancnotele Băncii Angliei, deoarece Regina Elisabeta a II-a a fost prima care a apărut în mod obișnuit pe bancnotele Băncii Angliei începând din 1960. Monarhul nu apare pe bancnotele din Scoția.

Deși utilizarea bancnotelor și a monedelor este în scădere, numărul persoanelor care folosesc în principal numerar pentru cheltuielile de zi cu zi a atins un nivel maxim de patru ani în timpul crizei costului vieții, potrivit organismului comercial bancar UK Finance.

Oficiile poștale au raportat, de asemenea, manipularea unei cantități record de numerar în iulie, cu tranzacții în valoare totală de 3,77 miliarde de lire sterline.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Televiziunea de stat rusă a difuzat poze nud cu Melania Trump

2 Foarte interesante amănunte...

3 Un nou asasinat în lumea criptomonedelor

4 Comandantul fregatei Mărășești, cea mai mare navă de război construită vreodată în România, comandorul Valentin Marian Toma, a murit la doar 51 de ani

5 Ungaria lui Orban se scufundă în sărăcie. Economia României a depășit substanțial statul vecin