„Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”

„Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”

Cântărețul și actorul Mihai Mărgineanu a fost de 1 Mai în Vama Veche, având misiunea de a-și spiona discret copiii.

Mihai Mărgineanu le-a permis celor doi copii să meargă în Vama Veche de 1 Mai, dar a avut grijă să își ia o cântare prin preajmă.

Actorul din Las Fierbinți a avut ocazia a de vedea cu ochii lui că Vama nu mai e ce-a fost. Mihai Mărgineanu a rămas șocat de limbajul folosit de liceeni și de cantitățile uriașe de alcool pe care aceștia le consumă.

"Gen coaie-coaie-coaie Gen

Ca orice prost care se respectă mi-am petrecut si eu Întâi Maiul la Vama Veche...!

Nu neapărat ca un nostalgic pocnit ce s-ar putea crede ca sunt, ci ca Observator si Paznic tăcut al copiilor mei adolescenți cărora le-a fost inspirată de cei doi părinți din dotare, adică de buimacul de mine si de mama lor simpatica, dragostea pentru libertatea la care visam cu toții când ne 'trăsnea' amestecul de mirosuri de ciorba-hamsii si vidanje pe tractor din Vama anilor trecuți.

Ei bine, acești doi adolescenți, greu de ținut in frâu, au hotărât sa meargă (pe banii lor de data asta) în Vama Veche spre marea mea disperare, știind-o pe fii mea cel puțin un nivel mai complicată decât mine.

Evident ca mi-am tras o cântare pe partea litorală si ne-am cazat (eu si A.) într-o locație superba si de bogați din mai sus numita localitate, adicî la Ilia.

Am deschis toate instrumentele de supraveghere care l-ar face invidios pe cel mai șmecher spion din spatele frontului, am re-contactat toți informatorii de pe vremea când vânam ce-mi plăcea in mod deosebit si ... hai tată să supraveghem!

Bîi oamenilor ... pe lângă casta dulgherilor, a fierarilor betoniști si a groparilor de cimitir, era plin de liceeni!!! Fără părintți!

Vama Veche este sufocată de shaorme si clătite, reggetoane si chill-uri cu bass sub 50 de Hz dar si de fetițe 14-15-16-17 ani, fardate toate la fel si prezentându-si ticul verbal gen in mai toate prepozițiile si după fiecare subiect, multe dintre ele fiind bete chioare (sauuu ... Doamne ferește!) călare pe barurile de la Semafor sau Mandala sau Molotov. (parca exista o lege cu alcoolul la minori?!)

Băiețeii cu pretenții de masculi interesanți si feroce se striga răgușit-repetitiv si continuu: Coaieeee, coaie, coooaieeee, cooaie -coaie -coaie. Mai ca mi-a venit la un moment dat sa-l îmbrac pe unu care era in maiou la cele 12 grade de afară. (Zic sa nu răcească copilu'!).

Mi-am dat seama ca nivelul de trai al romanului de rând a crescut. Altfel, cum mama dracu' poate un pusti de 17 ani sa bea Jameson direct din sticla??? Sau cum poate o puștoaică de 19 ani sa vina la mare cu Mini-ul nou-nout care costa cat 6 rinichi de-ai ei? ( nu de-ai mei ca pe ai mei nu-i mi cumpără nimeni!)

Am bătut Vama in lung si-n lat ca sa ma conving de un lucru: ori am îmbătrânit eu si nu-mi mai aduc aminte de nenorocirile prin care am trecut in "localitate" ... sau ... Lumea a coborât nivelul de calitate sub nivelul mării?

Așa că, pentru voi ăștia de sunteți părinti si vă credeți deschiși la cap sau vă lăudați ca ai voștri copii sunt cu gașca la mare ... mândri ca s-au maturizat înainte de vreme .... am o întrebare la care nu trebuie sa-mi răspundeți mie:

Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?".


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii