Avocatul PSD Cătălin Dancu, vizat de executori pentru 185.000 de euro
Cunoscut drept „avocatul vedetelor”, Dancu, fost consul al României la New York, pare să aibă, de ceva timp, probleme cu executorii, după ce nu ar fi achitat un credit din 2004, de 150.000 de euro, pe care l-a girat cu al său cabinet de avocatură, din București, potrivit publicaței locale Replica Online. Ulterior, au intervenit unele probleme financiare, cabinetul a fost dizolvat, iar creditorii s-au îndreptat către Dancu pentru recuperarea debitului. Executorii îi bat la ușă, însă Dancu se consideră nedreptățit și încearcă să obțină anularea tuturor actelor de executare deschise pe numele său. În același timp, și ANAF îi stă în coastă.
Executorii îi cer returnarea creditului și dobânzi, însă Dancu se consideră nedreptățit, așa că se ia la trântă cu executorii. În vederea garantării obligațiilor asumate, a fost încheiat și contractul de ipotecă, garant fiind Cabinetul de Avocatură. Ulterior, avocatul a devenit codebitor. Față de neachitarea ratelor contractuale, a fost deschis dosarul de executare încă din 2014, față de cabinetul de avocatură însă, pe parcursul procedurii de executare, cabinetul a fost dizolvat, procedura fiind continuată față de codebitorul, în speță Cătălin Dancu, potrivit sursei citate.
Cătălin Dancu s-a născut la Constanța în 1965, a absolvit Liceul Traian din Constanţa şi a urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. A fost și încă este avocat al unor companii din domeniile petrolier, petrochimie, construcţii, societăţi cu activităţi comerciale, printre clienţi numărându-se SC Petrom SA, SC Petromservice SA, SC Rompetrol SA, Romexterra Bank SA. Însă, a reprezentat și instanță și a apărat foarte multe persoane publice din Români, începând cu fostul primar Radu Mazăre, fostul șef al CJ, Nicușor Constantinescu, și continuând cu Gigi Becali, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Alexander Adamescu, Dinu Patriciu, clubul Bamboo din Bucureşti, care a fost distrus de un incendiu la începutul lui 2017, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, Radu Moraruși, mai nou, pe Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu
În 2008, Dancu a candidat din partea PNG la funcția de primar al municipiului Constanța, relatează sursa citată.
G4Media.ro a dezvăluit în august 2018 că avocatul Cătălin Dancu, consulul României la New York, care a anunțat că Rudolph Giuliani ar urma să facă o vizită în România, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fugarul de la Londra suspectat că se află în spatele acțiunii de lobby anti-DNA și anti-justiție împreună cu Puiu Popoviciu.
Cei doi, Adamescu și Popoviciu, l-au angajat ca avocat pe Louis Freeh, fostul șef FBI. Giuliani a recunoscut că a fost plătit de Freeh și că scrisoarea anti-justiție se bazează pe raportul fostului șef FBI. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că Dancu știa de acțiunea de lobby de mai mult timp, dar consulul României la New York a negat vehement orice legătură cu tot acest demers.
În septembrie, Comunitatea evreiască din România și-a exprimat public revolta că avocatul Cătălin Dancu, consul general al României la New York, ar urma să fie numit sau chiar ar fi fost deja desemnat pentru poziția de însărcinat cu afaceri în Israel. Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, i-ar fi transmis deja premierului Vicorica Dăncilă nemulțumirea că partea israeliană nu a fost consultată în legătură cu numirea, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.
Profesorul Liviu Rotman, membru marcant al comunității evreiești, Rotman l-a calificat pe avocatul Cătălin Dancu drept ” un personaj toxic” și amintește că la inceputul anilor 2000 era activ la “curtea” lui Becali, secretar general al Partidului Noua Generație, de orientare extremistă xenofobă, în acelasi timp apropiat al “tribunului” Vadim Tudor.
Foto: Cătălin Dancu, împreună cu delegația guvernamentală condusă de fostul premier Viorica Dăncilă care a vizitat SUA în această toamnă (Facebook/ Consulatul General al României la New York)