Avocatul Cătălin Ciubotă, trimis în judecată în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri

Avocatul Cătălin Ciubotă, trimis în judecată în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri

Cătălin Ciubotă, avocat al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru complicitate la delapidare în forma participației improprii, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televiziune pentru meciurile de fotbal.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cursul anului 2011, Cătălin Ciubotă, în calitate de avocat al LPF, a acordat sprijin lui Dumitru Dragomir, președintele LPF la acea vreme, de a crea aparența că Adunarea Generală a Ligii a aprobat plata către firma SC Capital Properties SRL, cu titlu de "comision", a sumei de 12.102.648 lei, aferentă unor servicii neprestate în realitate de această firmă.

Serviciile respective vizau atragerea unei oferte pentru achiziționarea a 6 pachete privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I din sezoanele competiționale 2011 — 2012, 2012 — 2013 și 2013 — 2014 (ce nu fuseseră vândute cu ocazia unei licitații anterioare), la un preț minim de 45 milioane euro plus TVA.

Procurorii susțin că sprijinul acordat de Cătălin Ciubotă lui Dumitru Dragomir a constat în redactarea și semnarea împreună cu acesta a unui înscris care să susțină legalitatea plății de către LPF a acestor servicii de intermediere către SC Capital Properties SRL, respectiv un proces-verbal de ședință al Adunării Generale a LPF datând din 21 iunie 2011, ședință în care Ciubotă a avut rolul de secretar tehnic, în care a fost inserat un paragraf în care se menționa în mod nereal că acest for a aprobat apelarea la intermediari pentru vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor unei societăți de televiziune.

În realitate, Adunarea Generală a LPF nu a luat în discuție în acea ședință apelarea la intermediari în vederea vânzării drepturilor de televizare.

Anchetatorii mai spun că oferta pentru achiziționarea pachetelor menționate, depusă ulterior la sediul LPF de către RCS-RDS — cu care a fost încheiat în final contractul de cesiune a drepturilor de televizare, nu a fost intermediată în niciun fel de SC Capital Properties SRL, ci a fost depusă ca urmare a anunțului postat de LPF pe pagina sa de internet.

Comisionul pentru serviciile care în realitate nu au fost prestate a fost de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de 45 milioane de euro, fiind aprobat de Adunarea Generală în aceeași ședință în care s-a aprobat și contractul de cesiune a drepturilor de televizare, fără a fi precizat numele societății comerciale.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București.

Într-un alt dosar legat de acest caz, Dumitru Dragomir a fost condamnat, în iunie 2016, la 7 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și delapidare, însă decizia nu este definitivă. De asemenea, Dragomir a fost obligat la plata a 1,3 milioane lei despăgubiri în solidar cu alți doi inculpați, precum și la plata a peste 12,1 milioane lei în solidar cu LPF.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”