Avocații lui Dan Voiculescu contestă modul în care s-a judecat dosarul ICA

Avocații lui Dan Voiculescu contestă modul în care s-a judecat dosarul ICA

Avocații lui Dan Voiculescu contestă modul în care s-a judecat dosarul în care acesta a fost condamnat la 10 ani închisoare în dosarul ICA și îi acuză pe judecători că au avut o atitudine "părtinitoare".

Apărătorul Gheorghiță Mateuț a susținut marți, în fața completului de divergență care a luat în discuție contestația în anulare formulată de Dan Voiculescu, că dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) nu a fost repartizat legal completului format din magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, proaspăt promovați de la Tribunalul București.

În plus, cei doi magistrați, susține Mateuț, s-au grăbit în pronunțarea sentinței, nu au studiat îndeajuns dosarul și ar fi avut o atitudine "fățiș părtinitoare".

Omul de afaceri Dan Voiculescu nu este prezent la proces iar la dosar a venit o adresă de la penitenciar în care se arată că acesta nu dorește să participe.

CAB a decis pe 9 decembrie 2014 repunerea pe rol, în complet de divergență, a contestației depuse de Dan Voiculescu și a acordat termen pentru data de 6 ianuarie, după ce, completul de doi judecători care au analizat contestația în anulare, nu au căzut de acord asupra sentinței.

În cazul în care contestația este admisă, se poate decide rejudecarea dosarului în care Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și construcțiile aferente, precum și de alte două terenuri și construcțiile aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafață de 4.184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Totodată, instanța a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 Foarte interesant!

5 „Un pas foarte mare spre începerea celui de-al Treilea Război Mondial”. Reacția Rusiei după ce Biden a permis Ucrainei să utilizeze rachete americane