Avertizări meteo: Vin ploile în aproape toată țară. Județele care se află sub cod portocaliu și cod galben

Avertizări meteo: Vin ploile în aproape toată țară. Județele care se află sub cod portocaliu și cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 13 septembrie, două atenționări Cod galben și Cod portocaliu de ploi torențiale în cea mai mare parte a țării. Avertizările sunt valabile până sâmbătă, 14 septembrie.

Vremea rea lovește România. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Vremea rea lovește România. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Meteorologii anunță că, în intervalul 13 septembrie, ora 15 – 14 septembrie, ora 18, „în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55...65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului”.

Vizate de codul galben de instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ sunt următoarele județe: Brăila, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Arad, Timiș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Harta județelor afectate de avertizările meteo.

Harta județelor afectate de avertizările meteo. Foto Meteoromania.ro

O altă atenționare de averse torențiale este valabilă în intervalul 13 septembrie, ora 18 – 14 septembrie, ora 15.

În intervalul menționat, în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp”, anunță meteorologii.

Vizate de codul portocaliu sunt: Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Botoșani și Suceava.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct